fredtitoΣτη Βουλή εστιάστηκε το πολιτικό ενδιαφέρον των ημερών ενώ όσο κορυφωνόταν η συζήτηση το διαδίκτυο κατακλυζόταν από τη γνωστή χυδαιότητα που έχει εκτραχυνθεί το τελευταίο διάστημα. Όλες οι νηφάλιες φωνές, είτε αυτές είναι δημοσιογραφικές, είτε είναι απλοί πολίτες που σχολιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν σωπάσει. Έχουν δώσει τη θέση τους στον όχλο και στους “πολιτικους ογκόλιθους” που κάνουν την επανάστασή τους στο FB, είτε διατυπώνοντας πολιτικές κοτσάνες, είτε διακινώντας hoaxes. Προϋπάρχει το φαινόμενο εδώ και χρόνια, απλώς τώρα έχει γίνει πιο νοσηρό.

Ως προς το ειδησεογραφικό κομμάτι οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης ψηφίσαν ΝΑΙ όπως ήταν φυσικό ενώ εκεί που ίσως κάποιοι περίμεναν -έστω και σε απίθανο σενάριο- κάποια απώλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία προέκυψε ένα απρόοπτο με τη Ντόρα Μπακογιάννη και την απουσία της. Κατά την άποψή μας παντως, ακόμη και αν ήθελε να στείλε ένα μήνυμα με κάποιον αποδέκτη, αυτό θα διαψευστεί τη Δευτέρα από την ίδια.

fredtitoΜέσα σε αυτή την παραζάλη, κάποιο γραφικοί θυμήθηκαν να κριτικάρουν και τους δημοσιογράφους επειδή απέργησαν. Δυστυχώς δεν τους ρωτήσαμε για να απεργήσουμε καθώς με τον ίδιο τρόπο και κατά τις ίδιες μέρες απεργούμε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων αλλά τότε δεν τους ενοχλούσε. Ούτε πριν, ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον πάντως δεν σκοπεύουμε να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν για το πως επιλέγουμε να αντιδρούμε συνδικαλιστικά στις δυσμενείς εξελίξεις  για τον κλάδο.

Το γεγονός ότι στην πορεία της Κυριακής ενάντια στο Ασφαλιστικό υπήρξε η μικρότερη συμμετοχή των τελευταίων ετών και (εκτός από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΞ) μόνο Αριστεροί κάτι σημαίνει πάντως για το πως αντιλαμβάνονται αρκετοί τους αγώνες. Και είναι απίστευτο ότι έχουν άποψη για τις απεργίες του κάθε κλάδου, όλοι οι απεργοσπάστες και οι επαναστάτες του καναπέ και του FB.

 

fredtitoΗ δίκη για τους δύο ραδιοσταθμούς που λειτουργούσαν χωρίς άδεια έγινε και υπήρξαν καταδίκες. Λόγω της απεργίας δεν καταγράφηκαν όσα έγιναν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελιοδικείου. Όπως είπαμε εξαρχής, η δικαιοσύνη και οι αρχές της πολιτείας είναι αυτές που κρίνουν και εκτιμούν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός βεβαίως και υπάρχει και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον όσων ήθελαν να καταγράψουν αν την επόμενη μέρα λειτουργήσουν. Για την ώρα πάντως αυτό δεν συνέβη.

fredtitoΟ καθηγητής του ΔΠΘ και γνωστός για την πολιτική του δράση Θάνος Βαβάτσικος, σχολίασε στο FB και περιέγραψε με μεγάλη ακρίβεια την παραδοξότητα όσων ζούμε με τη διαπραγμάτευση:
Οι Γερμανοί θέλουν το ΔΝΤ αλλά δεν θέλουν κούρεμα.
Το ΔΝΤ θέλει κούρεμα ειδάλλως θα πει όχι στους Γερμανούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κούρεμα αλλά να είναι Γερμανικό και να φύγει το ΔΝΤ.
Η ΝΔ, που χρέωνε στον ΓΑΠ ότι έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη, έχει πάρει την επιστολή του ΔΝΤ και κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί να χρεοκοπήσουμε αλλά τέτοιο θέαμα θα κάνει χρόνια να δει η ανθρωπότητα
.

fredtitoAποχώρησε η ομάδα των “Ενθεμάτων” της Αυγής. Μπορεί αρκετός κόσμος να μην γνωρίζει το βάθος και την ποιότητα του συγκεκριμένου ενθέτου αλλά είναι αλήθεια ότι η αποδοχή του ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή τους αναγνώστες της Αυγής. Και άρα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, ιδιαίτερα επειδή οι λόγοι αποχώρησης είναι ιδεολογικοί. Βέβαια τα απίθανο είναι ότι για τα Ενθέματα ενδιαφέρθηκαν περισσότερο κάποιοι που έμαθαν την ύπαρξή τους, την Παρασκεύη και προφανώς δεν τα έχουν διαβάσει ποτέ. Ίσως δεν έχουν διαβάσει ούτε τηλεφωνικό κατάλογο…