Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ της Ξάνθης για τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αναφέρει:

Με την απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες απεργιακές δράσεις του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη.

fotos ΞΑΝΘΗ 8-5-16 (5) Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια και τραγούδια για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Ακολούθησε χαιρετισμός από το μέλος της Γραμματείας Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ Γιάννη Βουζαρά, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία από την πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης και μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Ξάνθης Γιώτα Ρόιδου. Από τις ομιλίες τους, χαιρετήθηκε η συμμετοχή των εργατών, αυτοαπασχολουμένων, δημόσιων υπαλλήλων, ανέργων, συνταξιούχων στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καταγγέλθηκε ο ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που χτυπά και με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο ότι εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει κατ΄ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου. Τονίστηκε ότι η αγωνιστική μας πορεία μέχρι σήμερα και οι μαχητικοί μαζικοί αγώνες του λαού μας, αποτελούν την ασπίδα του και παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Να δώσουμε την μάχη να μην επιτρέψουμε να φωλιάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός για ζωή χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση, χωρίς Παιδεία και Υγεία, χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά.  

fotos ΞΑΝΘΗ 8-5-16 (1)Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, δεν έκανε τίποτα απολύτως, για την οργάνωση και την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ ακόμη και μέλη του ΔΣ του Εργατικού κέντρου ήταν απεργοσπάστες.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης η οποία αφού πέρασε από το μνημείο του καπνεργάτη όπου έγινε κατάθεση γαρύφαλλων από τους συγκεντρωμένους και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τάξης μας, κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία.