50 πρόσφυγες από τη Δομή Φιλοξενίας του Χαλκερού βρέθηκαν στην Ξάνθη με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ και συμμετείχαν στην πορεία της Εργατική Πρωτομαγιάς ζητώντας καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας και ανοιχτά σύνορα.

Όπως ανέφερε το μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης Παντελής Αποστολίδης, η πρωτοβουλία έγινε με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και των κοινών αιτημάτων που έχουν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία.

“Αγαπάμε την Ελλάδα αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε”

prosfyges poreia 2Στις δηλώσεις του εκπρόσωπος των Σύρων Προσφύγων σημείωσε ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο χώρο φιλοξενίας είναι ιδιαίτερα δύσκολες, δίπλα σε φίδια και μέσα σε λάσπες. Όπως ανέφερε αγαπούν την Ελλάδα και την ευχαριστούν αλλά δεν θέλουν να παραμείνουν καθώς επιθυμούν απλώς μια ασφαλή δίοδο προς τη Βόρεια Ευρώπη.

«Φεύγουμε από μια εμπόλεμη ζώνη αλλά η συμφωνία της ΕΕ για το προσφυγικό δεν μας αντιμετωπίζει όπως μας αξίζει», σημειώνουν ενώ αναφέρουν ότι είναι αναστατωμένοι αλλά και χωρίς ελπίδα πλέον, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματά τους έχουν τελειώσει και οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν πλέον οικονομικά.

prosfyges poreia 3 prosfyges poreia 0poreia prosfyges 2016