fredtitoΣυζητήθηκε πολύ έντονα στους κύκλους μας η σύλληψη ενός συμπολίτη επιχειρηματία για παράνομη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού. Προφανώς υπάρχουν και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιδιοκτητών αλλά και πολλά άλλα παρασκήνια. Σε κάθε περίπτωση η νομιμότητα είναι ο σίγουρος δρόμος για να ρυθμίζονται αυτές οι υποθέσεις.

Και είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια αρκετοί ιδιοκτήτες δυσανασχετούσαν θεωρώντας ότι η νομιμότητα επιβαλλόταν περιστασιακά ή επιλεκτικά. Πράγματι αν ένας τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός δεν έχει άδεια είναι απορίας άξιο πως μπορεί να λειτουργεί αλλά αυτά πρέπει να τα επιλύει η συντεταγμένη πολιτεία με τις αρχές της. Και κυρίως χωρίς επίκληση δήθεν εθνικών λόγων που στην πορεία των ετών, μοιάζουν πια φαιδροί. Ο καθένας ας κάνει του δουλειά του νόμιμα και τίμια. Αρκεί αυτό.

fredtitoΕπίσης σχολιάστηκε ιδιαίτερα το βίντεο που ανέβασαν το Τμήμα Πληροφορικής του του Δήμου Ξάνθης. Κάποιοι θεώρησαν ότι υπάρχουν ελλείψεις, κάποιοι άλλοι τεχνικές ατέλειες. Όλα αυτά κατά την άποψή μας είναι υποκειμενικά και ελάχιστοι σε αυτή την πόλη έχουν την τεχνική κατάρτιση, την εμπειρία ή τις σπουδές για να κάνουν κριτική. Είναι ένα βιντεάκι, που παράχθηκε με μηδενικό κόστος από τις υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρετεί το σκοπό του.

Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να κάνουμε καλοπροαίρετα τις όποιες παρατηρήσεις αλλά όχι ο καθένας να κάνει τον ειδικό στο FB  -παρότι έχει κάθε δικαίωμα ο καθένας να γράφει το μακρύ του και το κοντό του  όπως είναι γνωστό σε όλους. Το βίντεο πάντως είχε πάρα πολλές κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και ένας Έλληνας της διασποράς σχολίασε  «Όνειρό μου είναι σαν γιος της Ξάνθης να χαρώ της ομορφιές της πριν φύγω από αυτόν τον κόσμο» ...

fredtitoΟι πρόσφυγες στο Χαλκερό Καβάλας διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τις συνθήκες. Είναι γεγονός ότι μετά την αποχώρηση από το Εκθεσιακό Κέντρο δεν έχουν εξασφαλιστεί αξιοπρεπείς συνθήκες για τη διαμονή τους. Αρκετοί έχουν κάνει χρήση του προγράμματος για να φιλοξενηθούν σε σπίτια αλληλέγγυων και στην Ξάνθη αλλά και στη Ροδόπη.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αυτοί που φιλοξενούν δεν δέχονται να πάρουν τα σχετικά χρήματα και αυτό δεν είναι καθόλου γνωστό αλλά δείχνει και μια πολύ διαφορετική προσέγγιση. Όχι ότι είναι κακό να πάρει κανείς τα χρήματα καθώς και οι εποχές είναι δύσκολες για τις οικογένειες και καλό είναι να αποσυμφορούνται τα, έτσι κι αλλιώς, προβληματικά κέντρα φιλοξενίας.

Και είναι πολλοί αυτοί που σχεδόν καθημερινά βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους με κάθε τρόπο. Και είναι αυτός ο κόσμος που ποτέ δεν ζητά καμία δημοσιότητα δεν επιδεικνύει την αλληλεγγύη του, δεν κάνει φιέστες φιλανθρωπίας όπως οι πολιτικάντηδες, οι τηλεπερσόνες και οι πλούσιες κυρίες της Αθήνας, παρά μόνο παρακινούν και άλλους να εκδηλώσουν και τη δική τους βοήθεια με τον ίδιο και πάντα σεμνό τρόπο. Υπάρχουν και αυτοί οι συμπολίτες…

fredtitoΝέα απεργία για τον κλάδο μας λίγο πριν την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και τις δραματικές εξελίξεις για τους δημοσιογράφους. Μπορεί κάποιος να αντιπαθεί 5-10 φίρμες αλλά οι εξελίξεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο τους σκληρά εργαζόμενους και κυρίως ανώνυμους ανθρώπους των ΜΜΕ.

Με τις στρεβλώσεις και με τα προβλήματα αλλά με ένα αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο που δεν επιβάρυνε ποτέ το δημόσιο αλλά δημεύεται. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας αν αυτή η απεργία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοσιογράφων και της κοινωνίας αλλά φυσικά συμμετέχουμε και πάλι και έτσι θα αρκεστείτε στην επικαιροτητα που σταματά το πρωί της Παρασκευής και την αναδημοσιεύση των παλιών ειδήσεων.