Νέα εστία διαμάχης στο Δήμο Τοπείρου αποτέλεσε η εγκατάσταση πριν 1,5 και πλέον μήνα,  καμερών παρακολούθησης, οι οποίες είναι σε λειτουργία από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Α. Κηλικιώτη αλλά και όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα.

kamera topeiros 2Οι κάμερες βιντεοσκοπούν τον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου και άλλων δημοτικών κτιρίων χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση της Αρχης Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως καταγγέλουν πολίτες, αναφέρει η αντιπολίτευση.

Παράλληλα όμως,  θεωρούν ότι είναι  παράνομη και η ανάθεση της προμήθειας, αφού οι κάμερες εγκαταστάθηκαν το Μάρτιο και στις 25 Απριλίου ήρθε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε την ανάθεση, κατά πλειοψηφία, ενώ η προμήθεια είχε γίνει μήνες πριν !

kameres topeiros 4«Πρόκειται για ξεκάθαρα παράνομη λειτουργία του Δημάρχου» αναφέρει στο Κανάλι 6 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που σημειώνει ότι θα έπρεπε να προηγηθεί σχετική έκθεση των υπηρεσιών, να υπάρξει γνωστοποίηση στην Ανεξάρτητη Αρχή, να γίνει νόμιμα η προμήθεια και κατόπιν να εγκατασταθούν οι κάμερες, ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες.

Πάντως στο πρακτικό που αναρτήθηκε στη Διαύγεια για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν αναφέρονται οι λόγοι που εξέθεσε η αντιπολίτευση αιτιολογόντας την αρνητικη ψήφο παρά μόνο η διαφωνία της.