Σε ανακοίνωσή του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, αναφέρει:

48ωρη Γενική Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 6 & 7/5/2016 ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για μία ακόμη φορά. Η προώθηση αυτού του νομοσχεδίου αποτελεί ακόμη μία βάρβαρη επίθεση ενάντια στον λαό από την Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με τη στήριξη όλων των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα της Ξάνθης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να πλαισιώσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν.

Εδώ και έξι χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να τα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Στην Ξάνθη, όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας, οι πολίτες συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την Κυριακή 8 του Μάη στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς δηλώνοντας την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι:

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ».

Όλες και όλοι την Κυριακή, 8 Μάη 2016 στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο.