fredtitoΟρκίστηκε την περασμένη εβδομάδα η αντικαταστάτρια του Γιώργου Παπασταματίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης Ειρήνη Πυρνάρη, πρώτη επιλαχούσα στην παράταξη του Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου. Βέβαια η είδηση δεν είναι ότι ορκίστηκε αλλά ποια θα είναι η στάση της. Πρόκειται για τη σύντροφο του Θεολόγη Καλαϊτζή και οι πληροφορίες τη φέρνουν έντονα δυσαρεστημένη με την πλειοψηφία, θεωρώντας ότι οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής στο θέμα της ΕΑΠΑΞ ήταν η αιτία που ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΠΑΞ βρέθηκε προφυλακισμένος. 

Πρόκειται προφανώς για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα που έχει πολλές προεκτάσεις και παραμέτρους και μόνο οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν τι συμβαίνει. Αντίστοιχα δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο τελευταίος Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ Αλέκος Κυριακίδης, που είχε μεγάλο προσωπικό κόστος από την εμπλοκή του στη διοίκηση της πολύπαθης εταιρίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ορκιστεί και ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Ξυνίδη, ο Τζενάν Τσαρεκτσή, εκπαιδευτικός από το Κιμμέρια που διαδέχεται τον συγχωριανό του Τοπ Ισμέτ στο πλαίσιο των αντικαταστάσεων στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

fredtitoΟ Δήμος Τοπείρου φαίνεται ότι θα απασχολήσει πάλι την κοινή γνώμη μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το θέμα με τις κάμερες που είχαμε δημοσιεύσει και εμείς αλλά δεν γνωρίζαμε την έκτασή του σε όλες τις διαστάσεις.  Πράγματι είναι σοβαρό θέμα να έχουν εγκατασταθεί κάμερες παρακολούθησης και να λειτουργούν επί εβδομάδες χωρίς άδεια από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα να έχει γίνει η προμήθεια και μετά να έρχεται η έγκρισή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

fredtitoΔημοσιεύματα υπάρχουν και για το θέμα της καριόκας καθώς κάποιοι θεωρούν ότι υπήρξε φιάσκο και δεν υπήρχε καμία επαφή με το Βιβλίο Γκίνες για το εγχείρημα που έγινε (και συνοδεύτηκε με δαπάνες πολλών χιλιάδων ευρώ είναι η αλήθεια). Συμβαίνουν αυτά στις μικρές πόλεις, να υπάρχει αυτή γκρίνια. Όχι αδικαιολόγητα όμως γιατί οι χειρισμοί του Επιμελητηρίου είναι συνήθως ερασιτεχνικοί. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να αποδειχθούν και φαιδροί. Μια επίσημη απάντηση θα έλυνε πολλές απορίες πάντως.