atihima 2Eίχαμε καιρό να θρηνήσουμε θύματα στην άσφαλτο και το περιστατικό στην Εγνατία Οδό μας υπενθύμισε πόσο τραγικα πράγματα να συμβούν στο δρόμο ακόμη και στους πιο ασφαλείς δρόμους. Μια απρόβλεπτη χαλαζόπτωση που σκέπασε τα πάντα για λιγα λεπτά ήταν αρκετή για να χαθούν δύο νεαρές κοπέλες σε ένα πολύ τραγικό δυστύχημα την Τρίτη στην Ξάνθη.

Και αυτοί που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος έζησαν πολύ δύσκολες στιγμές με την εικόνα που αντίκρυσαν στο δρόμο με τις δύο νεαρές νεκρές και τις άλλες δύο σε φανερά τραγική ψυχολογική κατάσταση. Και ποιος να ενημερώσει τους τραγικούς γονείς των παιδιών που χάθηκαν και τι να πει. Αυτά είναι τα δύσκολα…

fredtitoΣτην περίπτωση του Προέδρου του ΕΒΕ δεν υπάρχουν και πολλά σχόλια για να κάνει κάποιος, τη μια εβδομάδα συνάντησε τον έκπτωτο μονάρχη, την επόμενη τους Χρυσαυγίτες, έπιασε και τους δύο όρους που περιγράφουν μια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και…νοσταλγία. Για τις σχέσεις κάποιων -γενικότερα- με το κόμμα των νεοναζί τα πράγματα σηκώνουν συζήτηση. Δεν είναι μακριά ο Σεπτέμβρης κατά τον οποίο οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι έπρωχνε ψήφο διαμαρτυρίας προς τη ΧΑ, οπότε δεν είναι περίεργο να ξαναρχίσει αυτή η μεταξύ τους κόντρα.

fredtitoΟ Τόπειρος είναι αυτός που θα απασχολήσει την επικαιρότητα -και- τις επόμενες μέρες καθώς ορισμένα πράγματα, όσο και αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί, παραμένουν ανεξήγητα. Διαδοχικά συμβάντα τον τελευταίο καιρό προκαλούν το πολιτικό ενδιαφέρον. Αλλά και το κοινωνικό γιατί πολλές φορές είναι και εύθυμο να ασχοληθείς με όσα συμβαίνουν στο μικρότερο Δήμο της περιοχής.

fredtitoO Σάββας Μελισσόπουλος σχολίασε στο FB την αποχώρηση του Τοπ Ισμέτ από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο και τον δημοτικό σύμβουλο, εξήρε τη σεμνότητα και τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια και κατέληξε: “Με την παραίτησή του είμαι βέβαιος ότι δεν εγκαταλείπει την ενεργό δράση, απλά ως πραγματικός δημοκράτης και ιδεολόγος, “δίνει” χώρο στη νέα γενιά που ούτως ή άλλως είναι η μεγάλη ελπίδα για τον τόπο μας!” Είναι γνωστό πως συνδέονται με φιλία από την κοινή τους παρουσία στην πρώτη τετραετία Πούλιου στο Δήμο Ξάνθης. Άγνωστο αν θα ξανασυνυπάρξουν και στο μέλλον…

fredtitoΤο Πάσχα πέρασε με την αγωνία για τη διαπραγμάτευση να παραμένει στο απώγειο. Καλές οι θέσεις των Ευρωπαίων και πολύ θετικές για τη χώρα, δίκαια και τα αιτήματα αλλά… στην πολιτική δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ούτε έχουν αποδείξει οι Ευρωπαίοι ότι τα λόγια τους ή οι αποφάσεις τους έχουν κάποια ισχύ. Γι αυτό ας περιμένουμε τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Σίγουρα οι εκτιμήσεις της Κομισιόν είναι θετικές και δικαιώνουν το μίγμα μέτρων που έχει επιλεγεί, τα στοιχεία της Εurostat ενισχύουν τις θέσεις της χώρας, κάποιες κινήσεις των Ευρωπαίων αποδεικνύουν κάποια στήριξη. Αλλά τίποτε δεν προϊδεάζουν όλα αυτά πριν τις κρίσιμες αποφάσεις.