Σε ανακοίνωσή της για την παρουοσία βουλευτών της ΧΑ στη Γλαύκη τη Μ. Εβδομάδα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφέρει:

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε η πραγματική φύση της Χρυσής Αυγής, η οποία δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από μια φασιστική – εγκληματική οργάνωση.

Την Τετάρτη 27 Απρίλη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε συγκέντρωση σε καφενείο στην Γλαύκη, δέκα μέρες νωρίτερα σε σχέση με την προγραμματισμένη ημερομηνία! Συγκέντρωση η οποία έναν σκοπό. Να σπείρουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία, θέλοντας να διασπάσουν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας (μειονότητα) δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν.

Όμως όπως και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί περίτρανα οι δολοφόνοι της Χ.Α δεν έχουν καμία θέση στο νομό Ξάνθης, Οι αντιδράσεις και η οργή που προκάλεσε η ανακοίνωση της επίσκεψης της φασιστικής συμμορίας στον κόσμο της μειονότητας αλλά και σε όλους τους αντιφασίστες/στριες της περιοχής ανάγκασε την Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει 10 ημέρες νωρίτερα “στα κρυφά” την εκδήλωση της.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και οι ροές συνεχίζονται η Ευρώπη υψώνει φράχτες, κλείνει τα σύνορα, βιαιοπραγεί εις βάρος των προσφύγων και αρχίζει και υιοθετεί συνεχώς πιο ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική. Αποτέλεσμα η εμφάνιση και η εγκαθίδρυση στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης ακροδεξιών και ναζιστικών κομμάτων.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, παρατηρούμε και ξανα την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής: Μια φασιστική και εγκληματική οργάνωση, η οποία ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, του πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν στα Πετράλωνα, για επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες και εργάτες. Η συγκέντρωση των φασιστών στην μειονότητα της Ξάνθης, η επανεμφάνιση των ταγμάτων ασφάλειας της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 8/04,  όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π.Φύσσα σε συνδυασμό με τις επιθέσεις σε αντιφασίστες και δημοσιογράφους καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου.

Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, μιας και την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλάι τον προσφύγων δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, είναι ανάγκη ο αντιφασιστικός αγώνας να γίνει υπόθεση όλων. Όλοι έχουμε χρέος να αντισταθούμε στην φασιστική παρουσία στους χώρους δουλειάς, στους συλλόγους και τις σχολές μας, στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Mε οδηγό το παρελθόν και τη μνήμη του λαού μας αντιστεκόμαστε και σήμερα απέναντι στους απογόνους του φασισμού και του ναζισμού, σε αυτούς που στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σηκώθηκαν από τα σκουπίδια της ιστορίας για να σπείρουν ξανά το μίσος απέναντι στους φτωχούς, στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους ομοφυλόφιλους.