Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης συναντήθηκε τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Όλυμπος Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε»  Γιώργο Ν.Γεωργιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της επιχείρησης, αναφορικά με το σημαντικό ζήτημα της εκμετάλλευσης ζεόλιθου.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά : « Η έως τώρα, επί 10ετίες, μη αξιοποίηση του ζεόλιθου δεν τιμά κανέναν στην πατρίδα μας. Ένας τεράστιος πλούτος, παραμένει ανεκμετάλλευτος. Στην σημερινή συνάντησή μου, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της εταιρείας, σε περίπτωση εκμετάλλευσης να μην ενοχλήσει και να παρακάμψει τον οικισμό των Πετρωτών αλλά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα 2-3 ετών να προχωρήσει στη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας, επί τόπου, ανάλογη με το μέγεθος του υπό εκμετάλλευση κοιτάσματος».

“Σε 2-3 χρόνια η επένδυση θα λειτουργήσει”

Επίσης, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της «Όλυμπος Α.Ε» Ν Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η οδός πρόσβασης στην προς εκμετάλλευση περιοχή, «θα διέρχεται περιμετρικά του οικισμού κι όχι εντός» αυτού, για την αποφυγή περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής ή οποιασδήποτε άλλης επιβάρυνσής του και πως η μονάδα επεξεργασίας, σε 2-3 έτη , θα λειτουργήσει