Μετά την απροειδοποίητη επίσκεψη των βουλευτών της ΧΑ στη Γλαύκη, η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, σε ανακοινωσή της αναφέρει:

Ήρθαν και έφυγαν νύχτα οι ναζί της Χρυσής Αυγής, όπως αρμόζει σε μια μαφιόζικη συμμορία δολοφόνων. Για να περιορίσουνε το φιάσκο και να γλιτώσουν απ’ το κύμα οργής που ακόμα δεν έχει κοπάσει στη μειονότητα, ο Λαγός, με περίπου 20 μέλη των ταγμάτων εφόδου, «φιλοξενούμενοι» μιας δράκας ξεπουλημένων τομαριών του ΥΠΕΞ, κάνανε τη φασιστομάζωξή τους, δέκα μέρες πριν και στα μουλωχτά, στη Γλαύκη, κάτω από την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας του Τόσκα, που έφτασε στο σημείο να κάνει ελέγχους ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει απ’ το χωριό!

Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση σαν ένα κόμμα που εκφράζει «απόψεις». Οι χρυσαυγίτες, από τον Αύγουστο του 2012, όταν άνοιξε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη, μέχρι να τους σαρώσει η αντιφασιστική πλημμύρα του Απρίλη του 2013, φρόντισαν να γνωστοποιήσουν τις «απόψεις» τους, τραμπουκίζοντας γυναίκες με μαντίλα, βεβηλώνοντας τζαμιά, ανοίγοντας κεφάλια αντιφασιστών αγωνιστών της μειονότητας. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, απ’ τον Απρίλη του 2015, δικάζονται σαν εγκληματική οργάνωση και πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους. 
 
Οι φασίστες βγήκαν απ’ τα λαγούμια τους για να κάνουν πογκρόμ κατά των προσφύγων στη Χίο και στον Πειραιά, για να πετάξουν γουρουνοκεφαλές στο κέντρο προσφύγων στη Βέροια και στο υπό ανέγερση προσφυγικό Μουσείο στην Καβάλα, τη μέρα που πήγε ο Κασιδιάρης, όπου έγραψαν: «Έξω οι Τούρκοι πράκτορες απ’ την Ελλάδα». Ένα από τα συνθήματα που κραυγάζουνε στις παρελάσεις του μίσους που οργανώνουν είναι το «Τούκρος καλός, μόνο νεκρός». Σκοπός τους είναι να τσακίσουν όλες τις οργανώσεις των εργατών. Γι’ αυτό χτύπησαν τους εργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Είναι απόγονοι των δοσίλογων, θαυμάζουν το Χίτλερ και οραματίζονται ένα νέο Ολοκαύτωμα, των Μουσουλμάνων αυτή τη φορά. Είναι «ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας» και την «αλλοίωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού». Και μπορούν να αρθρώνουνε τέτοιες κραυγές επειδή το «μενού» της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο τους ανοίγει την όρεξη.
 
Η ισλαμοφοβική εκστρατεία κλιμακώνεται στην Ευρώπη όσο πιο βαθιά πνίγουνε στο αίμα τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, όσο πιο πολλές παγίδες θανάτου στήνουν για τους κατατρεγμένους των πολέμων τους. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται μαζί με τη FRONTEX στο Αιγαίο για να εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει κανείς. Κι όποιος περνάει, με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση (από 20/3) κλείνεται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, απ’ όπου (από 4/4) πραγματοποιούνται μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία. Οι πρόσφυγες κλείνονται σε γκέτο έξω απ’ τις πόλεις και πίσω από μπάρες. Και τι μας λένε κάποιοι ρατσιστές δήμαρχοι και περιφερειάρχες της Θράκης; εδώ πρόσφυγες δεν χωράνε, φτάνουν τόσοι μουσουλμάνοι!
 
Οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται με 48ωρη Γενική Απεργία για να μην περάσει το ασφαλιστικό σφαγείο και τα φορομπηχτικά μέτρα την ίδια ώρα που οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη εξεγείρονται για να μην μαντρωθούν σε νέες Αμυγδαλέζες όπως ορίζει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Όλοι και όλες που βρεθήκαμε στο πλευρό των προσφύγων, στον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, στην αλληλεγγύη για να μην πεινάσει κανένα παιδί πρόσφυγα, θα πάρουμε δυναμικά μέρος στη Γενική Απεργία! Για να δώσουμε απάντηση στις θρασύτατες προκλήσεις των φασιστών, για να σπάσουμε τις μπάρες της απομόνωσης των προσφύγων, για να παλέψουμε μαζί για δουλειές, παιδεία , υγεία, ασφάλιση και ανοιχτά σύνορα κόντρα στην ΕΕ της λιτότητας και του ρατσισμού, ξεκινώντας με την Πρωτομαγιάτικη Απεργία την Κυριακή 8 Μάη (11πμ, Εργατικό Κέντρο).