Σχηματίσθηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γεωργίας, για απόδραση κρατουμένου, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, ο δράστης την 15-4-2016, επιβαίνοντας σε λεωφορείο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα και κατά τη διάρκεια του ελέγχου επέδειξε στους αστυνομικούς διαβατήριο των γεωργιανών αρχών.

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε προέκυψε, ότι το παραπάνω έγγραφο είναι πλαστό, ενώ σε βάρος του 38χρονου κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο δράστης  την 12-4-2016, είχε λάβει τακτική άδεια από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, η οποία έληγε την 18-4-2016, καθώς και ότι δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.