fredtitoΟ πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Αυτό αφορά κάποιους που επιχειρούν να καλύψουν μια κακή εξέλιξη μόλις δόθηκε δημοσιότητα,  εμπλέκοντας και άλλους συνεχίζουν μια κωμωδία που όσο προχωρά θα εκθέτει όλο και περισσότερους. Τα γεγονότα είναι γνωστά στους πάντες και όσο ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, τις αρχές  και τους εαυτούς τους ότι είναι υπεράνω του νόμου, το μόνο που καταφέρουν είναι να ευτελίζονται. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει για ανθρώπους που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα.

Αυτά αφορούν στο περιστατικό που όλοι συζητούν και γράφτηκε μάλιστα κάπου (όχι από την πλευρά μας πριν διασαφηνιστούν και επιβεβαιωθούν όλες οι παράμετροι) σε Δήμο της πόλης. Όση ανοχή και αν έχει δείξει ο τύπος, όση ανοχή και αν έχουν δείξει οι υπάλληλοι, κάποτε θα τους εντόπιζαν γιατί η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη. Οι εποχές του ακαταδίωκτου μάλλον τελείωσαν και καλό είναι για τους εμπλεκόμενους να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους και να μην επιμείνουν στην παρωδία. (“Οι ειδήσεις που σας κρύβουν” λένε κάτι γραφικά post στο FB αλλά εδώ ταιριάζει γάντι !)

fredtitoΤην ποινική διερεύνηση των ευθυνών όσων πούλησαν τα πλαστά ένσημα, στο γνωστό σκάνδαλο ζητά με άρθρο του ο πρώην Υπουργός Σ. Ξυνίδης, που αναφέρει ότι ως μέλος της κυβέρνησης τότε δέχθηκε πολλές πιέσεις για να κουκουλωθεί αλλά αυτό δεν έγινε (και πράγματι όσοι ενεπλάκησαν του αποδίδουν την “ευθύνη” ότι δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο).Είναι αλήθεια ότι όσοι βρέθηκαν αναμεμιγμένοι πλήρωσαν (και με το παραπάνω) τις συνέπειες, τόσο σε ποινικό αλλά, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ακόμη και σήμερα.

Αλλά τι γίνεται με αυτούς που “έστησαν” την υπόθεση, αυτούς που είχαν παρακρατήσει ένσημα και τα πούλησαν. Ενδεχομένως και κάποιους που – πολιτικά- έσπρωξαν τους εργαζόμενους σε αυτή τη λύση. Ας μην ξεχνάμε ότι δύο ήταν οι λόγοι  με τους οποίους κάμφθηκαν τότε οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο κλείσιμο των συνεταιριστικών, καταρχάς ο διορισμός κάποιων στο δημόσιο (ελεγχόμενο ηθικά όσα χρόνια και αν περάσουν) και η συνταξιοδότηση της μεγάλης μάζας με τον τρόπο που γνωρίζουμε. Όπου και αν πιάσει κάποιος τα συνεταιριστικά, “βρωμάνε”…

fredtitoΜέσα σε λίγες μέρες η Ξάνθη έχασε εκατοντάδες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, μετά τη σφράγιση και του πρώην Δημοτικού Πάρκινγκ. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που συνέβησαν όλα αυτά, το πάρκινγκ της Νομαρχίας και το Δημοτικό ήταν μια ανάσα για την πόλη και τώρα όλο θα διοχετευτούν στα δύο ιδιωτικά πάρκινγκ, παραμονές Πάσχα με την αγορά να ασφυκτιά. Τουλάχιστον ας καταλάβουν οι επαγγελματίες ότι αυτές τις μέρες, επιτέλους, ας μην κουβαλήσουν τα ΙΧ μπροστά στα μαγαζιά τους.

Ως προς τους λόγους που έκλεισε το πάρκινγκ από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αυτό ήταν κάτι μοιραίο και προφανές ότι έπρεπε να γίνει και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν άρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες έπραξαν το αυτονόητο και ούτε θα μπορούσε κανείς να παρέμβει υπέρ ή κατά οποιουδήποτε. Αυτό ίσως είναι και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει…

fredtitoΜερικές μόνο από τις δαπάνες που έγιναν για την Έκθεση του ΕΒΕ, αποκλειστικά και μόνο με απευθείας αναθέσεις:
Βιντεοσκόπηση (στους ενοίκους του ΕΒΕ…): 1.500 €
Ηχητική κάλυψη εγκαινίων : 1.482 €
Ηχητική κάλυψη (άλλη): 300 €
Ηχητική κάλυψη συναυλίας: 4.305  €
Προβολή σε εφημερίδες: 1.100 €
Φιλοξενία .2999 €

Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο περαιτέρω…