Σε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε από το Γραφείο του Περιφερειάρχη, ο Γ. Παυλίδης, αναφέρει:

« Η συνειδητή προσπάθεια συγκεκριμένου εντύπου στην Ξάνθη, να με εμπλέξει σε δήθεν παράνομη αδειοδότηση λειτουργίας το 1999-2000 του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ, είναι ξένη προς την αλήθεια και κατασκευασμένη. Επανήλθε χθες εντέχνως με τίτλο «Γ.Παυλίδης-Υπόγειο πάρκινγκ: Ως Νομάρχης το…ίδρυσε, ενώ ήδη αυτό..λειτουργούσε! Σαν Περιφερειάρχης σήμερα το …σφράγισε!!».

Η αλήθεια: Η άδεια λειτουργίας όταν δόθηκε το 2000 πληρούσε 100% τα προαπαιτούμενα του νόμου (ΠΔ 455/76), είχε την ανεπιφύλακτη θετική εισήγηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν προσκομιστεί όλα τα δικαιολογητικά και η υπογραφή της ήταν υποχρεωτική (δέσμια) τότε ως Νομάρχη, για μένα.

Η εκδοθείσα άδεια Οικοδομής ήταν αρμοδιότητα του οικείου Δήμου, που είχε αυτοτελή- από τότε-  Δημοτική Πολεοδομική Υπηρεσία.

Η γενομένη, χθες, από μονίμως εξουσιοδοτημένους υπηρεσιακούς παράγοντες ανάκληση, οφείλεται και μόνο σε μεταγενέστερη-πρόσφατη μετατροπή των όρων λειτουργίας. Συνεπώς κάθε άλλο είναι ψευδές.

Ο ίδιος και η Περιφέρεια θα ασκούμε σταθερά προς κάθε κατεύθυνση τα νόμιμα καθήκοντά της.

Κατά τα λοιπά, προσωπικά, ρητά επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος μου, αφού η επί μακρόν και προφανής πρόθεση προσβολής μου, εξέρχεται κάθε ορίου κριτικής».