10 μέρες νωρίτερα και απροειδοποίητα πραγματοποίησαν την εκδήλωση στη Γλαύκη τα μέλη της Χ.Α.
Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης βρέθηκε στον ορεινό οικισμό ο βουλευτής του κομματος των νεοναζί Γ. Λαγός, ο οποίος μίλησε στο καφενείο του χωριού. Λίγα λεπτά πριν την άφιξη, οι κάτοικοι του οικισμού ειχαν πληροφορηθεί για την επικείμενη επίσκεψη και έτσι ο οικισμός ήταν σχετικά έρημος ενώ  υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

glakfi 3Ο Λαγός με τα περίπου 15-20 μέλη της Χ.Α. επιχείρησε αρχικά να επισκεφθεί το στρατόπεδο του χωριού, όπου δεν του επετράπη η είσοδος.

Στη συνέχεια μίλησε στο καφενείο του χωριού παρουσία περίπου 15-20 μειονοτικών, κατοίκων από όλους τους οικισμούς του Δήμου. Στη ομιλία του χρησιμοποιήσε τις γνωστές απόψεις του κόμματος της Χ.Α. για την Τουρκία και τη μειονότητα της Θράκης.

Τα μέλη της Χ.Α. που προγραμμάτιζαν εκδήλωση στις 7 του Μάη, προφανώς λόγω των σοβαρών αντιδράσεων από διάφορες οργανώσεις, πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους νωρίτερα αλλά η συμμετοχή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Η όλη παρουσία στο χωριό και το καφενείο δεν διήρκεσε παραπάνω από 1,5 ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.