Σε ανακοίνωση με τίτλο ” Έξω οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τα χωριά της μειονότητας στη Ξάνθη” η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

Σε ομιλία του στη Βουλή στις 14/4/2016 ο αρχηγός των ταγμάτων εφόδου Πειραιά, Γιάννης Λαγός, είπε:
 
«Η Χρυσή Αυγή θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων Πομάκων και στις 7 Μαΐου, θα κάνει κάτι που δεν έχει κάνει κανένα κόμμα μέχρι τώρα, θα διοργανωθεί εκδήλωση στο Πομακοχώρι Γλαύκη με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρόντες για να συζητήσουν με τους Πομάκους και να τους αγκαλιάσουν σε μια μεγάλη αγκαλιά Ελλάδος απλώνοντας την γαλανόλευκη από επάνω».
Ξεχνάνε μήπως ότι η Ξάνθη με μπροστάρισσα τη μειονότητα ήταν η πρώτη που ξέρασε τους φασίστες δολοφόνους μετά τη μεγαλειώδη πορεία στις 6 Απρίλη του 2013;
 
Νομίζουν μήπως ότι τα χωριά όπου η μειονότητα ζούσε πίσω από τις μπάρες του κράτους για περισσότερα από 30 χρόνια είναι τόπος φιλόξενος για τις “αγκαλιές” των Ρουπακιάδων;
 
Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Και γνωρίζουν καλά ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Ό,τι αβάντες κι ό,τι πλάτες και να έχουν, οι μαχαιροβγάλτες που παριστάνουνε τους Βουλευτές, δεν πρόκειται να ξαναβάλουν πόδι στις γειτονιές και τα χωριά μας.
 
Καλούμε σε αντιφασιστικό ξεσηκωμό τους Δήμους Μύκης και Ξάνθης, τις γειτονιές και τα χωριά της μειονότητας, όλες τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε αντιφασίστα/-τρια, το Εργατικό Κέντρο και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους που οργανώνουν την απεργιακή σύγκρουση για να μην περάσει η λεηλασία του ασφαλιστικού-φορολογικού και οι έξτρα περικοπές 2% του ΑΕΠ που πήρε “δώρο” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δουλικότητά της απέναντι στους “θεσμούς”.
 
Οι υπόδικοι ναζιστές εγκληματίες, μαζί με τους ομογάλακτούς τους σε όλη την Ευρώπη, και όλες οι «γουρουνοκεφαλές» της Ισλαμοφοβίας, παίρνουν αέρα από την εφαρμογή της αισχρής ρατσιστικής συμφωνίας της ΕΕ φρούριο, που σφραγίζει τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, που φυλακίζει, απελαύνει και εκτοπίζει σε γκέτο πίσω από μπάρες τους Μουσουλμάνους εργάτες.
 
Είναι ώρα να ανοίξουμε τις πόλεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας στους πρόσφυγες και στα προσφυγόπουλα και τσακίσουμε μαζί μνημόνια, φράχτες και ναζί.