Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού πρόσωπου σε τροχαίο ατύχημα, με σκοπό την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς επίσης και σε άλλους τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, μέλη της ίδιας ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και απάτες, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη διάθρωση, διακριτούς ρόλους και σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, στην οποία ενέταξαν τους δύο συλληφθέντες με ρόλο «εισπράκτορα».

Ως προς τον τρόπο δράση της ομάδας προέκυψε ότι τα άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατεύθυναν τους δύο υπηκόους Βουλγαρίας, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου  παραλάμβαναν από τους εξαπατημένους πολίτες τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα προσδιορίζεται τον τελευταίο μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη της, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 24 πολίτες στη Δράμα και την Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από την εξαπάτηση της 72χρονης τα μέλη της ομάδας αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αξίωναν να αποκομίσουν από τις παραπάνω απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

Στην κατοχή των υπηκόων Βουλγαρίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.