Με κάθε μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Ξάνθη τη Δευτέρα την Ολυμπιακή Φλόγα λίγο πριν αυτή παραδοθεί στο Καλλιμάρμαρο, στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζίλίας για να συνεχίσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Η τελετή που διοργανώθηκε ήταν αυτή που αρμόζει στον “επίτιμο” καλεσμένο και η συμμετοχή του κόσμου αρκετά μεγάλη.

floga xanthi 2 floga xanthi 4 floga xanthi 5 floga xanthi 6 floga xanthi 7 floga xanthi floga xanthi 3

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης:

dimarxos_ol_floga01Υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, με συγκίνηση και υπερηφάνεια το ιερό σύμβολο του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας, της ευγενούς άμιλλας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της Ολυμπιακής ιδέας και του ευ αγωνίζεσθε.

Η διέλευση της Φλόγας από την Ξάνθη, στο μακρινό ταξίδι της όπου θα  αγκαλιάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, αλλά και τιμή.

Τιμούμε και δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στους προγόνους μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Στέλνουμε, από εδώ από την Ξάνθη, μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μας είναι μια υπερήφανη  και αξιοπρεπής  χώρα που ξέρει να παλεύει και να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα όποια εμπόδια. Η Ολυμπιακή φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει για όλους μας και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, σύμβολο αναγέννησης. 

Μπορεί να εμπνεύσει, μέσα από τις μεγάλες αξίες που μεταφέρει το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι μπορούν να δώσουν και τις σωστές κατευθύνσεις, αλλά και τις λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα και εμάς. Η Ξάνθη μας, αυτός ο φιλόξενος και τόσο δημιουργικός τόπος, έχει δώσει δείγματα γραφής και είμαι βέβαιος πως για ακόμη μια φορά η Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή «RIO 2016»  θα αισθανθούν ικανοποίηση με την επιλογή τους να περάσει η Φλόγα από την χιλιόχρονη και χιλιόχρωμη πόλη μας, την Ξάνθη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς τους, αλλά ιδιαίτερα την Ολυμπιακή Επιτροπή και την  Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016» και να τους ευχηθώ, επίτευξη των στόχων τους. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της τελετής και ιδιαίτερα όλους εσάς για την παρουσία σας.

Πιστεύω ότι το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας θα είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα μαγευτικό. Εύχομαι το μήνυμα που μεταφέρει να είναι αφορμή για παγκόσμια Ειρήνη και Αλληλεγγύη.