Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την υποστήριξη και άλλων φορέων, για τρίτη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» από  τις 21 έως τις 24 Απριλίου 2016, με τη συμμετοχή 18 σχολείων από όλη την χώρα και τριών του εξωτερικού (Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και συναυλίες μουσικών σχολείων, βιωματικά εργαστήρια και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και με την ένθερμη υποστήριξη τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ολόκληρης της πόλης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις και απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, εξέφρασε την υποστήριξή του στο θεσμό και συνεχάρη θερμά τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης προς τιμή του Μάνου Χατζιδάκι και της γενέτειρας πόλης του.

Screenshot_129