Στη συζήτηση για το Ν/Σ που αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Πέρα από τις θέσεις του όμως για τις προβλέψεις του Νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να εξορθολογίσει βασικές αρχές του συνεταιρισμού για τον έλεγχο και την αλληλεγγύη των συνεταιρισμών, τοποθετήθηκε για τα γνωστά παραδείγματα της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν την επίμαχη περίοδο μέχρι το 2009 στην Ξάνθη και τις υποθέσεις που ποτέ δεν έλεγξε η δικαιοσύνη, ζητώντας παρεμβασεις

Μίλησε για κακοδιαχείριση, εξυπηρέτηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων που οδήγησαν σε ιδιωτιοποιήσεις όπως στις περιπτώσεις των εταιριών που πτώχευσαν και με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΣΕΒΑΘ και τη μεταπήδηση στελέχους που ηγείτο, να μετακινείται στη ΣΕΚΑΠ χωρίς ποτέ να επωμιστεί τις ευθύνες για τα χρέη εκατομμυρίων των που έμειναν πίσω.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κομματικοποίηση των συνεταιρισμών που οδήγησαν στις στρεβλώσεις και την χρεοκοπία των συνεταιρισμών.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκε επίσης η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά: