Μετά την ανακοίνωση του σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων της Κομοτέξ με αιχμές εναντίον του έτερου σωματείου του εργοστασίου, (εδω) το Σωματείο Εργαζομένων Κομοτέξ Α.Ε. απαντά, με φόντο τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για τις απολύσεις.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του “αδελφού” σωματείου.
Με μεγάλη ανοχή τόσο καιρό αρνηθήκαμε να εντείνουμε μία αντιπαλότητα που ξεκίνησε από τους συναδέλφους μας, αλλά η δημόσια διαπόμπευση μας, με πρακτικές υπαρκτού “σοσιαλισμού” του παρελθόντος, μας ξεπερνάει.

Ανεχθήκαμε από τους χαμένους των εκλογών να συστήσουν δεύτερο σωματείο σε μία εταιρεία με 70 μόλις εργαζόμενους και να διασπάσουν την ενότητα του εργατικού κινήματος στη ΚΟΜΟΤΕΧ. Ανεχθήκαμε για το καλό όλων την διατάραξη της διαδικασίας διαβούλευσης με την εργοδοσία, που μας επέτρεπε να διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας και να αποτρέπουμε τις απολύσεις, χρόνια τώρα σε ένα κλάδο, τη κλωστοϋφαντουργία, όπου χιλιάδες συνάδελφοί μας έχασαν την προηγούμενη δεκαετία τις θέσεις εργασίας τους. Δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τη συμπεριφορά αυτή των ανθρώπων που, αφού εξασφάλισαν συνδικαλιστική ασυλία για τον εαυτό τους, δυναμιτίζουν καθημερινά τις προσπάθειες μας να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και κυρίως τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων μας.

Δεν θα ανακοινώσουμε τα ονόματά τους, οι συνάδελφοι τους ξέρουν και νιώθουν τις συνέπειες από τους άστοχους χειρισμούς τους στο πετσί τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό όλων και όχι το καλό μιάς παρέας που μάλιστα λειτουργεί ερήμην και σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων της ΚΟΜΟΤΕΞ.

Ας γνωρίζουν όμως ότι δεν προτιθέμεθα να ανεχθούμε περαιτέρω την μεθοδευμένη από την πλευρά τους στοχοποίησης μας και ότι η λάσπη που πετούν στον ανεμιστήρα κατά πρώτον επιστέφει πίσω και κατά δεύτερον επισύρει και συνέπειες.