Στo πλαίσιο της συνέχισης των δράσεων του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας (Π.Ε.Μ), τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων, τα Δ.Ε.Ν. όπως τα αποκαλούν τα ίδια τα παιδιά, πραγματοποίησαν στις 05 και στις 12 Απριλίου παιδαγωγικές  συναντήσεις δημιουργικής συνύπαρξης. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 3 σχολείων του τόπου της Ξάνθης.

Νέοι και νέες της Α’ δημοτικού του 14ου δημόσιου δημοτικού σχολείου, του 1ου δημόσιου δημοτικού σχολείου και του 1ου μειονοτικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν από μια φορά το Δημιουργικό Εργαστήρι με στόχο τη μάθηση μέσα από τη γνωριμία με το χώρο των ΔΕΝ και την ομάδα παιδιών των ΔΕΝ, το παιχνίδι και τη δημιουργική έκφραση. Στη συνάντηση αυτή τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν από τους εμψυχωτές να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής έκφρασης και συνεργασίας ως μέλη διαπολιτισμικών ομάδων.  Προετοιμάστηκαν επίσης για να συμμετέχουν σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στον εξωτερικό χώρο του 14ου  δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Η εκδήλωση είχε θέμα τη συνύπαρξη και 50 νέοι έπαιξαν, κατασκεύασαν και πέρασαν μηνύματα μέσα από δρώμενα για την έννοια της συνύπαρξης.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος των δράσεων των ΔΕΝ για αυτή τη φάση. Ταυτόχρονα τα ΔΕΝ έκλεισαν και τις διαπολιτισμικές ομάδες τους σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου στα ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής. Γονείς και νέοι έστησαν ένα μεγάλο μπουφέ, αντάλλαξαν απόψεις βρίσκοντας την ευκαιρία να εκφράσουν μελλοντικές επιθυμίες-προτάσεις για την εξέλιξη των ΔΕΝ και αποχαιρέτησαν το Δημιουργικό Εργαστήρι, ελπίζοντας να ξαναβρεθούν σύντομα πάλι μαζί.

2016-04-16_DENXAN2