Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το σκύλο που έσερνε ΙΧ στο Δήμο Τοπείρου επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Σφοδρή κατακραυγή και έντονες αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον δημότη(!) Τοπείρου ο οποίος έσερνε έναν σκύλο με το φορτηγάκι του.

Μεγαλύτερη  έκπληξη προκάλεσε  η ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου με την οποία αποδέχεται ως φυσιολογικό, τα νεκρά ζώα της περιοχής να σέρνονται πίσω από αυτοκίνητα. Η πράξη αυτή που έγινε γνωστή μέσω μιας φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες 2 μέρες, έχει προκαλέσει φρίκη στους συμπολίτες μας καθώς και έντονο προβληματισμό για την τύχη των αδέσποτων και την ελλιπή μέριμνα που υφίσταται για αυτά.

Αντίστοιχα με τον Δήμο Τοπείρου και ο Δήμος Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συνεχώς και πληθαίνουν, χωρίς να λαμβάνονται  μέτρα για την αντιμετώπισή του, καθώς δεν υφίστανται οι κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων ούτε όμως και η απαραίτητη ενημέρωση του κοινού ώστε να αποφευχθούν νέα κρούσματα στο μέλλον.

Τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά σε “καλλιτεχνικά” δρώμενα χαμηλής απήχησης  από την κοινωνία της Ξάνθης ( playback συναυλία Κ. Μαρτάκη κόστους 9.000 ευρώ, cd Γ. Σαββιδάκη σε παιδικούς σταθμούς , 4.500 ευρώ). Κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν έχει παρθεί για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη μας, εξαιρώντας βέβαια την υπερπροσπάθεια των συλλογικοτήτων, όπως ο ΦΟΞ, που όμως είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στον όγκο των περιστατικών.

Ο πολιτισμός απέχει μακράν, των δημοτικών αρχών. Οι δημότες στην πλειοψηφία τους όμως όχι” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ