Παρουσία όλων των συναδέλφων του Δημοτικών Συμβούλων, όλων των δημάρχων, νυν και πρώην αυτοδιοικητικών, υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης, ανθρώπων της πολιτικής και της κοινωνίας, φίλων και συγγενών, κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιώργος Παπασταματίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον ΙΝ Μεταμόρωσης του Σωτήρος, ενορία όπου υπηρέτησε ο πατέρας του, και στην τελευταία κατοικία τον συνόδεψε αρκετός κόσμος με τη διαπίστωση ότι πάλεψε την ασθένειά του με γενναιότητα και αξιοπρέπεια και ότι έφυγε από τον κόσμο χωρίς να έχει δημιουργήσει εχθρούς αλλά μόνο φίλους.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκφράστηκαν τα συλλυπητήρια και απαφασίστηκε ομόφωνα να του αποδοθούν οι αναγκαίες από το Δήμο τιμές.

Ανακοινώσεις για το θάνατο του Αντιδημάρχου Ξάνθης Γιώργου Παπασταματίου εξέδωσαν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους  του Γιώργου Παπασταματίου, ενεργού πολίτη της Ξάνθης. Ευχόμαστε στην οικογένεια του υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή την  μνήμη του.

Η παράταξη Κοινωνία Δημοτών:

Η παράταξή μας, σύσσωμη αποχαιρετά σήμερα τον αυτοδιοικητικό, τον άνθρωπο Γιώργο Παπασταματίου.

   Έναν άνθρωπο, ευγενικό, καλοπροαίρετο, συγκαταβατικό.

   Έναν αυτοδιοικητικό που δίδασκε καθημερινά πολιτικό πολιτισμό, που ήξερε να διαχωρίζει τη πολιτική αντιπαράθεση με τη προσωπική συμπάθεια.

   Έναν άνθρωπο που πολέμησε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία την ασθένειά του.

   Στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, πιο φτωχό πια, θα μας λείψει η παρουσία του.

  Καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  Καλό ταξίδι

Θανάσης Ξυνίδης, Ηλίας Βασιλούδης, Αχμέτ Καρά, Γιώργος Μυλωνάς, Ισμέτ Τοπ,  Μανώλης Φανουράκης

Οι ΑΝΕΛ Ξάνθης:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ξάνθης,εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του συμπατριώτη μας  Γιώργου Παπασταματίου. Ευγενής και μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του, θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη.