Μετά από μια επίπονη, διετή μάχη με την επάρατη νόσο, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου έχασε τη μάχη, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 σε ηλικία 56 ετών.
Ο Γιώργος Παπασταματίου εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης από το 2002 και είχε διατελέσει αρκετές φορές σε θέσεις ευθύνης, κυρίως ως Αντιδήμαρχος καθώς επίσης Προέδρος του ΚΑΠΗ και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης. Ήταν εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και αναπληρωτής του Δημάρχου.

Ο Γιώργος Παπασταματίου εργαζόταν ως υπάλληλος στο Ταμείου Πρόνοιας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ενώ ήταν παντρεμένος με την Ελένη και είχε δύο κόρες, τη Στέλλα και την Αποστολία. Είχε έντονη κοινωνική παρουσία από νεαρή ηλικία και είχε περάσει με επιτυχία και από τον αθλητισμό.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Παπασταματίου εξέφρασαν οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή αλλά και όλος ο αυτοδιοικητικός κόσμος, μέσα και έξω από το Δήμο Ξάνθης, καθώς έχαιρε μεγάλης εκτίμησης σε όλους τους χώρους και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είχαν όλοι αναγνωρίσει ότι έδινε με αξιοπρέπεια και μεγάλη προσπάθεια την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του γίνεται στις 5 μ.μ. της Παρασκευής από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Κυψέλη.