Σε επιστολή τους, οι δύο κόρες του φημισμένου ζαχαροπλάστη και ιδρυτή της γνωστής επιχείρησης Γ. Παπαπαρασκευά, αναφέρουν:

Διαβάζοντας τις τοπικές εφημερίδες της Ξάνθης σχετικά με την πολύ καλή προσπάθεια καθιερώσεως της «καριόκας» ως τοπικού και αναγνωρίσιμου γλυκού της Ξάνθης θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

Η «καριόκα» δεν είναι απλά ένα παλιό τοπικό γλυκό, είναι έμπνευση ενός ανθρώπου που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και πίστευε σ’ αυτό που έκανε. Η αρχή του ήταν η ποιότητα των υλικών. Πάντα έψαχνε να εξασφαλίσει τα καλύτερα και αγνότερα υλικά, ανεξάρτητα από το κόστος.

PaparaskevasIstoria2skΓια την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας αλλά και για την απόδοση του οφειλόμενου σεβασμού στην μνήμη του αλλά και αναγνώρισης του πρωτοποριακού έργου του Γεωργίου Παπαπαρασκευά θα θέλαμε τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου, η οικογένειά του δηλαδή, να κάνουμε γνωστό, ότι σύμφωνα και με προφορικές αφηγήσεις, αλλά και τα υπάρχοντα γραπτά οικογενειακά δεδομένα, η καριόκα ήταν πραγματικά δικής του έμπνευσης. Παρασκευάσθηκε δε και τελειοποιήθηκε από τον ίδιο στο εργαστήριό του προς το τέλος της δεκαετίας του 1930.

Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά το 1974, έχοντας φθάσει την επιχείρησή του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η επιτυχία του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την πόλη της Ξάνθης, πολύ γνωστή για τα γλυκά της, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δούλεψαν μαζί του στο εργαστήριο και μετά άνοιξαν δικά τους καταστήματα.

Ήταν ευτύχημα επίσης που η σύντροφος της ζωής του Χρυσούλα, βοήθησε να διατηρηθεί αυτό το επίπεδο και μετά την απουσία του, βοηθούμενη βέβαια από άξιους συνεργάτες που εκείνος διάλεξε και εκπαίδευσε όσο ζούσε, και οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα το έργο του με επιτυχία, έχοντας την ίδια αγάπη και τις ίδιες αρχές για τη δουλειά τους.

Τώρα δε ένας εκ των εγγονών του που φέρει και το όνομά του, Γεώργιος, με τη βοήθεια αυτών των συνεργατών, έχει αναλάβει να κάνει γνωστά τα περίφημα γλυκά του παππού του και πέρα από την Ξάνθη, στην Αθήνα και ίσως και στο εξωτερικό, διευθύνοντας το κατάστημα της επιχείρησης Παπαπαρασκευά στην Αθήνα.

Έλλη Παπαπαρασκευά- Παπουτσόγλου

Λίτσα Παπαπαρασκευά – Λιμνιάτη