Ένα μεγάλο δίκτυο που κλέβει ποδήλατα από την Ξάνθη και τα διοχευτεύει στην παράνομη αγορά έχει στηθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Οι κλοπές ποδηλάτων είναι μόνιμο και καθημερινό φαινόμενο πλέον στην πόλη της Ξάνθης ενώ οι κλέφτες δεν αρκούνται σε όσα βρίσκουν αφύλακτα – γεγονός σπάνιο- αλλά παραβιάζουν κλειδαριές, βρίσκουν τεχνάσματα και μπαίνουν ακόμη και σε κλιμακοστάσια πολυκατοικιών για να κλέψουν ποδήλατα.

Πρόσφατα σε οικοδομή της Ξάνθης οι κλέφτες παραβίασαν το κουβούκλιο της πιλοτής, όπου κλειδώνουν με ασφάλεια τα ποδήλατα και αφαίρεσαν όλο το περιεχόμενο!

Που καταλήγουν τα ποδήλατα

Το πρόβλημα παρουσιάζεται οξυμένο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κλεφτών είναι τοξικομανείς. Τα ποδήλατα που κλέβονται από την πόλη μέσα σε λίγα λεπτά φτάνουν στο Δροσερό, όπου ανταλάσσονται για ευτελή ποσά ή για μια δόση – ακόμη και ποδήλατα που κοστίζουν 700 ή 1.000 ευρώ. Εκεί βάφονται και διοχευτεύονται σε άλλες περιοχές ή καταλήγουν στην ανακύκλωση.

Οι κλοπές έχουν γίνει μάστιγα πλέον και, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, ο μόνος ασφαλής χώρος για ένα ποδήλατο είναι μέσα στο σπίτι !