Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος Σ. Κουδουμάκης, η Ένωση εκφράζει τη θλίψη των μελών για την απώλεια της Προέδρου Ελένης Αλατά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Την Κυριακή στις 17 Απριλίου 2016 έφυγε αιφνίδια από την ζωή η Ελένη Αλατά.

Η Ελένη Αλατά εργάσθηκε ως μόνιμη υπάλληλος στον Δήμο Ξάνθης  επί είκοσι πέντε χρόνια. Τα πρώτα χρόνια ως πρακτικογράφος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα χρόνια ως Προϊσταμένη Διοίκησης. Παράλληλα με την εργασία της στο Δήμο ασχολήθηκε με τον συνδικαλιστικό τομέα ως πρόεδρος των Δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης,  ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία και ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην ομοσπονδία Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και στην ΑΔΕΔΥ.

Από το έτος 2007 εκλέχθηκε και άνηκε στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών, πρώτα ως Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής και στη συνέχεια ως Πρόεδρος.

Επίσης  είχε εκλεγεί ως μέλος του Δ.Σ. στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και αντιπρόσωπος στην Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία.

Ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής ένωσης Τυφλών Θράκης αγωνίστηκε  με όλες  τις δυνάμεις της για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών  θέτοντας ως πρώτο επιχείρημα την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Το κενό που άφησε είναι μεγάλο όσο και η δράση της. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της ήταν παρούσα σε δράσεις, συλλαλητήρια, διεκδικήσεις υπέρ του χώρου που αντιπροσώπευε.

 

Όσοι την γνώρισαν και την έζησαν δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.