Την Κυριακή 17/4/16 οι Πρόσκοποι και οι Βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας,  Let’s do it Greece  βρέθηκαν στο Εξωκλήση του Άγιου Παντελεήμονα, το Πολύστυλο και την Παραδοσιακή Νεροκρήνη στην περιοχή της παραλίας των Αβδήρων Ξάνθης όπου καθάρισαν από τα σκουπίδια, τα ξερά χόρτα και κλαδιά ενώ φρόντισαν, έπλυναν και περιποιηθήκαν και έβαψαν την Νερόκρήνη και τα παρέδωσαν στους επισκέπτες και τους κατοίκους των Αβδήρων. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αβδήρων ενώ τους Προσκόπους επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Νίκος Χατζόπουλους οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά τους Προσκόπους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν εθελοντικά για άλλη μια χρονιά.

Επίσης οι Πρόσκοποι και οι γονείς των παιδιών του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Ξάνθης συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία. Στόχος τους η συντήρηση της ξύλινης περίφραξης στο “Θεατράκι” απέναντι από το δημαρχείο. Μια εργασία δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη για ανθρώπους που είναι ευαισθητοποιημένοι στον εθελοντισμό και συμμετέχουν πάντα ενεργά στις εκδηλώσεις της πόλης τους και όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και της τεχνικής υπηρεσίας που  έφεραν τα χρώματα και τα πινέλα και των επιχειρήσεων : Μπέρτος είδη καθαρισμού , Μεταλλεμπορικής και Ρούσσος Επιγραφές που πρόσφεραν είδη ατομικής προστασίας και σκάλες για τα ψηλά σημεία, πιάσανε δουλειά από νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι το αποτέλεσμα είχε ήδη φανεί.

Έτσι αφήσανε ένα χώρο, που έχει κοστίσει πολλά, σε καλύτερη κατάσταση και επιβεβαιώσανε  με την ενέργεια τους αυτή το σλόγκαν της φετινής καμπάνιας. «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»

AGIOS PANTELEHMONAS0-ABDHRA AGIOS PANTELEHMONAS1-ABDHRA AGIOS PANTELEHMONAS-ABDHRA NEROKRHNH2-ABDHRA THEATRAKI-XANTHI_o NEROKRHNH-ABDHRA