Συμπλοκή μεταξύ φοιτητών σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στην Πανεπιστημιούπολη της Πολυτεχνικής Σχολής στα Κιμμέρια, στο Τμήμα Ηλ/γων Μηχανικών.

Ομάδα φοιτητών επιτέθηκε εναντίον άλλου φοιτητή του τμήματος εξαιτίας της διαφωνίας τους για τη στάση ενος Καθηγητή. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ο φοιτητής που βρέθηκε στο επίκεντρο και σοβαρότερα ένας συμφοιτητής του, με καταγωγή από την Καβάλα,  που επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού στην Εισαγγελία, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός φοιτητή που αναγνωρίστηκε, στον οποίο ασκήθηκε από την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σοφία Χατζηκώστα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους δύο, που έχουν αναγνωριστεί επίσης.

Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος φοιτητής απολογήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Καραμολέγκου και της ανακρίτριας  και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους χωρίς καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Συνάδελφοί τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της τελευταίες μέρες ενώ το ΚΚΕ (μ-λ) αποδίδει πολιτικό χαρακτήρα στην υπόθεση και εξέδωσε καταγγελία για τις μηνύσεις και τις διώξεις που ασκήθηκαν.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις μηνύσεις και δικαστικές διώξεις (σε βαθμό κακουργήματος) με αβάσιμες κατηγορίες, φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής της πόλης μας, οι οποίες τείνουν να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά. Οι διώξεις αυτές αποτελούν στην ουσία δίωξη της συνδικαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης, αφού έρχονται σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης πάλης των φοιτητών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στην καθηγητική αυθαιρεσία και σε φασιστικές προκλήσεις (που συνδέονται μεταξύ τους).

Εντάσσονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που επιβάλλεται συνολικά από τις δυνάμεις του συστήματος. Μιας πιο αντιδραστικής στροφής στα πολιτικά πράγματα που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ιδιαίτερη έκφραση στην αντιμετώπιση των προσφύγων και πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας. Στην πόλη μας αποτυπώθηκε πρόσφατα με συλλήψεις για αφισοκόλληση, και στο Πολυτεχνείο με την προσπάθεια αναίρεσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η μόνη απάντηση σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις είναι ο μαζικός, συλλογικός αγώνας, που αρνείται τη λογική του συμβιβασμού και ξεπερνά την αντίληψη του «συμβολικού». Ο αγώνας ενάντια στην επίθεση του συστήματος που πλήττει όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και το φασισμό που είναι η πιο σκοταδιστική εκδήλωση αυτού του σάπιου συστήματος που ζούμε. Αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και για την υπεράσπιση της συλλογικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Αυτή την απάντηση πρέπει να δώσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η νεολαία και ο λαός της πόλης μας με στόχο την άρση όλων των κατηγοριών και το σταμάτημα των διώξεων των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής.