fredtitoΌπως αναμενόταν η αντιπολίτευση “στόχευσε” στο θέμα της παράβασης του καπνίσματος, ζητώντας ονόματα και δημιουργώντας πολιτικό θόρυβο.   Στη συζήτηση πάντως ο Δήμαρχος απαντησε ότι και ο ίδιος “καπνίζει 3 πακέτα την ημέρα αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες του”.

Για μια ακόμη φορά πάντως είδαμε “κοινή γραμμή” των τριών παρατάξεων της αντιπολίτεσης Ξυνίδη, Μπένη και Καμαρίδη όπως προκύπτει από τις δύο κοινές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Είχε επαναλήφθεί τόσο τυπικά, με την κοινή τους ανακοίνωση προ εβδομάδων , όσο και ουσιαστικά με το κοινό τους -πολυσυζητημένο- δείπνο στο φούρνο του Μ. Τσέπελη. Βέβαια τότε συμμετείχαν και κάποιοι της πλειοψηφίας αλλά από τότε ξεκίνησε η”στενή παρέα”.

To θέμα των περιπτέρων και της έκτασης που έχουν καταλάβει στην πόλη συζητήθηκε εξ αντανακλάσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο με το Θ. Ξυνίδη να υποστηρίζει ότι με τη διατύπωση απόφασης στη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπάρχει ο κίνδυνος να αφήνει ανεξέλεγκτη την κατάσταση όσον αφορά στο πόσο απλώνονται. Η δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία απάντησαν ότι αυτό αφορά στο τμήμα αδειοδοτήσεων και δεν υπάρχει ο κίνδυνος.

fredtitoTην ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του Δήμου Ξάνθης και την καθαριότητα και καλλωπισμό σε όλον τον οικισμό της Παλιάς Πόλης ενόψει της έναρξης του Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων εκφράζουν οι κάτοικοι. Με ανάρτησή τους σημειώνουν ότι τα ρεπορτάζ που έγιναν από Κανάλι 6 και Xanthi2.gr έπιασαν τόπο. Βέβαια, μπορεί τα ρεπορτάζ να συνέβαλαν αλλά μπορεί έτσι κι αλλιώς να ήταν στον προγραμματισμό του Δήμου. Το θετικό είναι ότι η Παλιά Πόλη είναι πεντακάθαρη και οι Ξανθιώτες περιμένουν τους επισκέπτες τους

fredtitoO Δημήτρης Αδαμίδης είναι το πρόσωπο των ημερών μετά τον ορισμό του ως Διοικητή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, κάποιοι πολιτικά αντίθετοι αντέδρασαν στην επιλογή ενώ μια άλλη, τρίτη, κατηγορία ανθρώπων που βρίσκονται σε άλλους χώρους, είδαν θετικά τον ορισμό αυτό, όπως ο συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου που σχολίασε ότι παρότι βρίσκεται σε διαφορετικό πολιτικό χώρο συμφωνεί απόλυτα με το γεγονός ότι ένας γιατρός πρώτης γραμμής αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη. Και στον Έβρο, πάντως, υποδέχονται την επιλογή με θετική διάθεση, σε διάφορους πολιτικούς χώρους.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Αδαμίδης σχολίασε στο facebook με θετική διάθεση:  Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις ευχές τους, με αφορμή την επιλογή μου στη θέση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου. Το 1993 αποχωρώντας από το νοσοκομείο αυτό, όπου άξιοι δάσκαλοι πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ με εκπαίδευσαν στην ειδικότητα της Παιδιατρικής, τους έκανα ένα δώρο με αφιέρωση “Θα αισθάνομαι πάντα μέρος αυτής της μαχόμενης ομάδας”. Πρόκειται πράγματι για ομάδα συναδέλφων πανεπιστημιακών και ΕΣΥ και νοσηλευτών και διοικητικών, τεχνικών κ.α που μάχεται για την υγεία του πληθυσμού της Θράκης! Συνεχίζουμε την μάχη λοιπόν! Ο καθηγητης μου στην Ιατρική, ο αείμνηστος Νίκος Ματσανιώτης μας έλεγε “μην το ξεχάσετε ποτέ: είστε ο συνήγορος του παιδιού στον κόσμο των ενηλίκων”. Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε στο Παν/κό Νοσοκομείο Έβρου όχι μόνο ως συνήγοροι των παιδιών αλλά και ως συνήγοροι των ασθενών στον κόσμο των υγιών, ως συνήγοροι των αδυνάτων στον κόσμο των ισχυρών.

fredtito