Το θέμα του προστίμου που επιβλήθηκε στο Δήμο Ξάνθης πριν από μία εβδομάδα έγινε θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας.

Μετά από ερώτηση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Ξυνίδη-Μπένη-Καμαρίδη, ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να απαντήσει αν το άτομο στο οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση ήταν αιρετός ή υπηρεσιακός, που επιβλήθηκε το πρόστιμο και πως θα πληρωθεί.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος απάντησε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γ. Γκοδοσίδη, ο οποίος θα πληρώσει αυτό που αναλογεί ενώ το πρόστιμο που καταγράφεται στον υπεύθυνο του χώρου, επιβλήθηκε στον ίδιο, που ήταν παρών, και πρόκειται να το πληρώσει ο ίδιος προσωπικά.

Όπως πρόσθεσε, αν αυτός που κάπνιζε ήταν κάποιος υπάλληλος, το πρόστιμο θα επιβαλλόταν στη Διευθύντρια αλλά στην περίπτωση που ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, υπεύθυνος ήταν αυτός.

Τελικά θα πληρώσει ο Δήμαρχος

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αμφισβήτησε αν μπορεί τυπικά, να πληρώσει ο Αντιδήμαρχος από την τσέπη του και ο Δήμαρχος Ξάνθης, απαντώντας, ανέφερε ότι το πρόστιμα επιβάλλετα, βάσει νόμου, στον υπεύθυνο του χώρου ονομαστικά και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληρώσει ο Δήμος. Μάλιστα, όπως είπε, ίσως θα ήταν καλύτερο να το πληρώσει ο ίδιος προσωπικά, καταλήγοντας πως αν αυτό είναι εφικτό τυπικά, θα είναι αυτός που θα πληρώσει.