fredtito

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της Οικίας Χατζιδάκι ή Le Grand Maison ή κτίριο Ιsaac Daniel. Η εικόνα του κτιρίου και η προσέλευση του κόσμου, όχι μόνο των επισήμων, αλλά του απλού κόσμου που μπήκε με περηφάνια στον χώρο, προφανώς και είναι κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία, στην οποία άνοιξε το κτίριο. Επίσης σημαντικό ότι ένα μόνο κτίριο συμβολίζει το ένδοξο παρελθόν της Ξάνθης, τις διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και πολιτισμούς, την κληρονομιά του Μάνου, την ομορφιά του παραδοσιακού οικισμού. Σημαντικό επίσης ότι η Περιφέρεια βάζει στο επίκεντρο όχι μόνο τη μουσική αλλά και τη σκέψη του Μάνου, όλο και περισσότερο χρήσιμη στις σύγχρονες προκλήσεις.

Παρόντες ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης δίπλα δίπλα, παρόντες και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες, παρόντες και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και την Καβάλα (και μάλλον ήταν οι μοναδικοί ανάμεσα στους νυν και τους πρώην βουλευτές της ευρύτερης περιοχής). Αυτό ήταν πράγματι εντυπωσιακό και επειδή, ειδικά οι τοπικοί βουλευτές, είναι πολύ δύσκολοι με τις δημόσιες εκδηλώσεις, η παρουσία τους είχε αρκετά μηνύματα.

fredtitoΗ εικόνα στον τελικό του τουρνουά πολιτιστικών συλλόγων ήταν πράγματι πολύ όμορφη όπως και η ατμόσφαιρα. Ένα κατάμεστο γήπεδο για τον φιλανθρωπικό τουρνουά που έχουν καθιερώσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Και υπενθύμισε τον πλούτο με τον κόσμο του εθελοντισμού στην Ξάνθης που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου εκεί αλλά και το πρωί της Κυριακής σε μια σειρά δράσεις στο άλσος, στα Άβδηρα αλλά και στη Χαϊντού όπου άλλος ένας μεγάλος αγώνας ορεινού τρεξίματος έγινε χάρη στους ακούραστους εθελοντές. Πράγματι μια τυχερή πόλη η Ξάνθη.

fredtitoΗ ιδιωτική τηλεόραση όλο και περισσότερο επιχειρεί να αναστήσει την εικονική πραγματικότητα της δεκαετίας του ΄90 και οι γερασμένες περσόνες που μεταχειρίζεται συμβολίζουν αυτή την ψευδαίσθηση της ευδαιμονίας, που είχε καλλιεργήσει και έβαλε τις βάσεις για την αξιακή και ηθική παρακμή που κατέστρεψε τη χώρα.

Αυτή την επίπλαστη πραγματικότητα της κοινωνικής σαπουνόπερας σχολίασε πολύ εύστοχα και δηκτικά ένας άσσος του ποδοσφαίρου που μεσουρανούσε στην Ξάνθη την ίδια περίοδο. Ο Μάκης Τζάτζος, σε ένα αφοπλιστικό σχόλιο μάλλον τα είπε όλα: “Βλέποντας την Ρουλα να κάνει πάλι την εκπομπή που έκανε παλιά ετοιμαζομαι αύριο να ξαναπαιξω ποδόσφαιρο σαν να μην περασε μία μερα”

fredtitoΣτο Facebook σχολίασε και την επίσκεψη του Πάπα – αντιδρώντας όπως πάντα στους ακραίους και απομονωμένους από την Εκκλησία κύκλους- ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Αρχιμανδρίτης Σοφρώνιος Γκουτζίνης. Σχολίασε λοιπόν: Η επίσκεψη του Pontifex Maximus στη Μυτιλήνη και στη Λέσβο  κακώς αποτιμαται ως εκκλησιαστικο γεγονός…Ειναι μια συμβολική πολιτική κίνηση. οι φωνασκουντες ορθοδοξαμυντορες αποτυγχάνουν για ακόμα μια φορά στην ερμηνεία των γεγονότων…