Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ενώνει τις δυνάμεις της και συμβάλλει ενεργά στην δράση Let’s do it Greece! Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα

Φέτος, η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece υλοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα και στα πλαίσια του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έχει θέσει τη δράση υπό την αιγίδα της. Η Περιφέρειά μας στηρίζει ενεργά αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια. Επίσης, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στα πλαίσια της δράσης θα υλοποιηθεί και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» από 11/4 – 15/4 σε όλα τα σχολεία της χώρας.