Σε ανακοίνωσή του ο κοινωνικός καταναλωτικός συνεταιρισμός Ξάνθης ΜΑΖΙ αναφέρει:

Σε περιόδους δυστοκίας και κρίσης οι κοινωνικές ομάδες είθισται να βρίσκουν τρόπους άμυνας και επιβίωσης, τρόπους να δείξουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξή τους.  Έτσι κι εμείς μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και όλο τον πλανήτη, ξεκινήσαμε τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης «Μαζί» με ένα όραμα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης και με τα εφόδια που μας δίνει η εμπειρία του συνεταιριστικού κινήματος.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και στοχεύοντας σε μια δικαιότερη διακύμανση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ξεκινήσαμε και σήμερα ήδη έχουμε συσταθεί ως νομικό πρόσωπο έχοντας εγκεκριμένο καταστατικό, έχουμε διενεργήσει εκλογές και οδεύουμε προς την υλοποίηση του αρχικού μας στόχου, δηλαδή την λειτουργία παντοπωλείου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με την 5η συνεταιριστική αρχή εκπαίδευσης, κατάρτισης και πληροφόρησης των μελών του συνεταιρισμού αφ’ ενός και πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού αφ’ ετέρου και την 6η συνεταιριστική αρχή συνεργασίας μεταξύ των συνεταιρισμών ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ξάνθης «Μαζί» σε συνεργασία με την Συνεργατική Κοινωνική Επιχείρηση «Φιλαδελφία» Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Κοινωνική οικονομία, απάντηση στην κρίση» και ομιλητή τον κ. Μανώλη Κιουτσούκη, επικεφαλής της «Φιλαδελφίας», την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 8:00 μ.μ. στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (καπναποθήκη Π), Καπνεργατών 9. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Μαζί», κ. Παναγιώτης Φιλιππίδης.