fredtitoΙδιαίτερα θολή η περίπτωση των αντιδικιών που έχουν οι –απλήρωτοι- εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της GMC και μάλιστα τόσο στην τριμερή συνάντηση όσο και στις υπόλοιπες διεργασίες έχει εμπλακεί έντονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικός περί των εργατικών Γρηγόρης Στογιαννίδης. Ο οποίος σε συνέντευξή του στο Κ6 ανέφερε ότι το τοπίο είναι νεφελώδες και ότι στα επίμονα ερωτήματα που έχει θέσει δεν έχει πάρει απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες, που πάντως υποσχέθηκαν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Το νεφελώδες της υπόθεσης αφορά στην περίεργη εμπλοκή ενός «ελληνογερμανού επενδυτή» -θυμίζει λίγο ποδοσφαιρικούς σωτήρες- ο οποίος από πέρυσι ουσιαστικά έχει προσλάβει τους εργαζόμενους και τους “νοικιάζει” στον επιχειρηματία, αν και τους άφησε απλήρωτους αλλά και ανασφάλιστους. Δηλαδή οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια καθήκοντα στην ίδια επιχείρηση με την ίδια παραγωγή αλλά με ένα περίεργο τρόπο, βρέθηκαν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σε μια εταιρία που μοιάζει φάντασμα και ήδη εξαφανίστηκε ενώ η εταιρία GMC -για την οποία εργάζονται- «νίπτει τας χείρας της». (είναι και επίκαιρη η φράση ενόψει Πάσχα)

fredtitoΕνόψει της υποδοχής των επισκεπτών για το φεστιβάλ Ξάνθη-Πόλις Ονείρων, οι κάτοικοι της πόλης έκαναν μέσω του X2 τις προτάσεις τους για καλλωπισμό της διαδρομής στην έναρξη, όπως ήδη ο Δήμος ξεκίνησε να κάνει στο χώρο έξω από το Χατζιδάκειο. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι σκοπός τους δεν είναι να κάνουν κριτική αλλά να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία καθώς ο στόχος είναι η Παλιά Πόλη να είναι έτοιμη και καθαρή για να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Και αυτό αφορά Δήμο και δημότες.

fredtitoΤα βαρέα αθλήματα είναι αυτά που πρωταγωνιστούν στη φετινή υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας από το Δήμο Ξάνθης. Τα αθλήματα αυτά είναι που έχουν δώσει μεγάλες διακρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες στη χώρα αλλά έχουν δημιουργήσει και μεγάλη τοπική παράδοση. Άλλωστε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την Ολυμπιακή Επιτροπή οι αθλητές που θα μεταφέρουν τη Φλόγα να είναι διεθνείς. (Πάντως πώς κολλάει σε αυτό το πλαίσιο ο Ρουβάς είναι θέμα που πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι μάλλον…)

Το παρασκήνιο βέβαια λέει ότι η αρχική πρόταση έγινε στον αρχηγό της Εθνικής Ποδοσφαίρου Βασίλη Τοροσίδη που αυτοδίκαια το δικαιούται ως ο κορυφαίος αθλητής των τελευταίων δεκαετιών αλλά δεν μπορεί λόγω υποχρεώσεων με τη Ρόμα. Πρόταση έχει γίνει και στον κολυμβητή Χρήστο Κατράντζη που όμως είναι σε αγώνες στο εξωτερικό (και διεκδικεί πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο) και έτσι έγινε η επιλογή που ανακοινώθηκε. Ίσως βέβαια θα μπορούσαν να ρίξουν -για μια θέση- ένα βλέμμα προς το Στίβο, που είναι ο βασιλιάς των ολυμπιακών αγώνων ή άλλα αθλήματα που υπάρχει παράδοση και αρκετοί διεθνείς αθλητές και αθλήτριες, όπως το χαντμπολ ή άλλα αθλήματα.

Όπως και να έχει είναι μια τιμή για τους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν. Παράλληλα η στήλη αποσαφήνισε ότι στην πολυσυζητημένη υπόθεση της Πηγής Δεβετζή και τον αποκλεισμό της από την Αλεξανδρούπολη, αυτή δεν είναι μια ευθύνη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που την πρότεινε, αλλά της ΕΟΕ που την «έκοψε» λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.