Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Ξάνθης αναφέρει:

Από το σταμάτημα της απεργίας μέχρι σήμερα τα λόγια του μεγαλοβιομήχανου αποδείχθηκαν εξολοκλήρου κούφια. Δεν πραγματοποιήθηκε καμία επαναπρόσληψη (και ούτε έχει σκοπό να το κάνει στο μέλλον), ενώ η πρόσφατη προσπάθεια   να προωθήσει αλλαγές στα ωράρια (από 8ωρα σε 10ωρα), δείχνει πως οι αρχικές του στοχεύσεις θα προχωρήσουν  στο ακέραιο. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η εργοδοσία πραγματοποίησε ένα πρόσκαιρο ελιγμό υπό την πίεση της απεργίας, για να κερδίσει χρόνο και  να επανέλθει πιο σίγουρη και πιο έτοιμη.

Στις σημερινές συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης, όπου κεφάλαιο, εργοδοσία και κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), εφαρμόζουν σειρά αντεργατικών, μνημονιακών μέτρων, δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν χαρίστηκε ποτέ και σε κανένα. Μόνο η ενότητα των εργατών, η ετοιμασία και το ξέσπασμα νέων αγώνων μπορούν εγγυηθούν υλικές νίκες.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο με καταιγιστικές εξελίξεις στο κλάδο του γάλακτος. Οι πολιτικές της ΕΕ, με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλάζουν άρδην τους όρους παραγωγής, εμφιάλωσης και πώλησης του γάλακτος. Ξεκληρίζουν τους γαλακτοπαραγωγούς κτηνοτρόφους, εντείνουν τον ανταγωνισμό στη γαλακτοβιομηχανία με αποτέλεσμα οι συνέπειες να μεταφερθούν άμεσα στις πλάτες των εργατών. Το κλείσιμο της ΦΑΓΕ, οι απειλές για λουκέτο της ΔΕΛΤΑ προϊδεάζουν για τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Η άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργατών, το μπλοκάρισμα των προθέσεων για αλλαγές στα ωράρια και η προετοιμασία-συμμετοχή συνολικότερα στις αντιστάσεις του λαού στα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, αποτελούν άμεσο και επιτακτικό καθήκον.