Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, που είχαν διαπραχθεί, το χρονικό διάστημα από 12 έως 21-2-2016, στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δύο ανδρών  ηλικίας 27, 27 (άνδρες), και δύο γυναικών ηλικίας  21 και 57 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, διέρρηξαν κτιριακές εγκαταστάσεις, στην Καβάλα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους σωλήνες και καλώδια χαλκού

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι ο ένας από τους 27χρονους αφαίρεσε από χώρο του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας, ένα πορτοφόλι, καθώς και ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι Ιερού Ναού στην Καβάλα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.