Την Πέμπτη 21 Απριλίου συνεχίζεται η συζήτηση των υποθέσεων που αφορούν στις απολύσεις εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗ και της ΚΟΜΟΤΕΞ, που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει:

   Με τη συμμετοχή εργαζόμενων από διάφορους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης και οικότροφων φοιτητών πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ – ΚΟΜΟΤΕΞ αλλά και στήριξης των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ στον αγώνα ενάντια στις μειώσεις μισθών.

   Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του νομικού εκπροσώπου της εργοδοσίας της ΚΟΜΟΤΕΞ να ζητήσει να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για συνδικαλιστές, λόγω της έντασης που προκλήθηκε, όταν μπήκε το αίτημα από την πλευρά των εργοδοτών να αναβληθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, για την απόλυση εργαζόμενης από την ΚΟΜΟΤΕΞ,  για έβδομη φορά.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ξάνθης και όλου του Ξανθιώτικου λαού χρειάζεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα μπροστά στη εκδίκαση των υποθέσεων ΡΟΔΟΠΗΣ – ΚΟΜΟΤΕΞ την επόμενη Πέμπτη 21 Απρίλη, μέρα για την οποία διακόπηκαν οι υποθέσεις, αλλά και μπροστά στην πραγματοποίηση της 48ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας, όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού να πάρουν αποφάσεις στήριξης των απολυμένων και συμμετοχής στην απεργία.
20160413_094750_resized_12