fredtitoΉρθε τελικά η ώρα για τα εγκαίνια της Οικίας Χατζιδάκι, την Κυριακή. Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον πολιτισμό όλης της Περιφέρειας. Μια εκπληκτική αποκατάσταση και ένας πανέμορφος χώρος σκέψης και δημιουργίας που στηρίχθηκε από όλες τις δυνάμεις διαχρονικά. Και μια αναγκαία απόδοση τιμής της γενέτειρας του Μάνου Χατζιδάκι, στον οποίο χρωστάει ακόμη πολλές εξηγήσεις για το γεγονός ότι στα χρόνια της μεγάλης ακμής του τον απαξίωσε.

Αλλά έχουμε χρόνια μπροστά μας για να τιμήσουμε τον κορυφαίο μουσουργό, που μεγάλωσε στα ίδια χώματα με εμάς. Μπορεί μερικές φορές κάποιες αστοχίες ή λάθη να δημιουργούν πικρίες, μπορεί εν ζωή ο μεγάλος Μάνος να μην απόλαυσε την αναγνώριση που του οφείλει η πόλη (το όνομά του είναι περιουσία της εξάλλου) αλλά σίγουρα στη σκέψη και τη δημιουργία των ανθρώπων αυτής της πόλης η παρακαταθήκη του είναι ισχυρή και η παρουσία του έντονη.

fredtitoΕίχαμε πει εξαρχής ότι με κάποιο τρόπο θα επιτευχθεί η αποκλιμάκωση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους μειονοτικούς δασκάλους και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καθώς και ότι ήταν μια αχρείαστη υπόθεση και είναι θετικό ότι στο τέλος αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις τους που πέρασαν και πάλι από διάφορα κύματα.

Γιατί αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στην «προτέρα κατάσταση», τίποτε διαφορετικό δεν ίσχυε και τίποτε διαφορετικό δεν θα γίνει από εδώ και πέρα. Απλώς σπαταλήθηκε ενέργεια και πολιτικό κεφάλαιο και ίσως να πήγαμε και μερικά εκατοστά πίσω από την αφετηρία αυτής της υπόθεσης. Γιατί ούτε πριν αμφισβητούσε κανείς ότι τα μειονοτικό σχολεία είναι δίγλωσσα αλλά τώρα πιστοποιήθηκε και με έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως.

fredtitoΕντυπωσιακό το γεγονός ότι μια άσπρη μερσεντές, και μάλιστα τελευταίο μοντέλο, προπαγάνδιζε με μεγάφωνα την παρουσία του Π. Λαφαζάνη στην Ξάνθη, όπως παρατήρησε ένας αναγνώστης της στήλης. Πράγματι ήταν μια ατυχής επιλογή. Ακόμη και αν ένα αστικό κόμμα έκανε μια τέτοια επιλογή θα είχε δεχθεί κριτική, πόσο μάλλον ο επικεφαλής ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.  Πάντως δεν χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο που μάλλον υπήρξε συνεπής στην υποστήριξη μιας θέσης για έξοδο από το ευρώ. Απλώς δέχτηκε κριτική ότι δεν την είχε προετοιμάσει.

fredtitoΣτην παραλία της Ασπρης άμμου μεταφέρθηκε πλέον οι πρόσφυγες από το εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης. Δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες και μειώθηκε η δυναμικότητα σίγουρα αλλά έρχεται καλοκαίρι και ίσως η κατάσταση να είναι υποφερτή. Αλλά είναι πρόβλημα για όλους ότι δεν βρέθηκε ένας αξιοπρεπής χώρος σε ολόκληρη Καβάλα και οι πρόσφυγες πηγαίνουν σε σκηνές, σε μια παραλία. Κατά τα άλλα οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στη γειτονική πόλη υποστηρίζοντας ότι η διαχείριση του προσφυγικού είναι ανεκτή αλλά έριξαν και βολές στη Δήμαρχο.

Screenshot_31.700 επισκέψεις τις πρώτες 24 ώρες του xanthi2.gr και 5.400 την πέμπτη μέρα του νέου μας portal, ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συμβεί αυτές τις πρώτες μέρες. Πριν ακόμη κλείσουμε εβδομάδα, πιάνουμε ένα στόχο που θεωρούσαμε ότι θα αγγίξουμε σε ένα μήνα, όχι επειδή δεν έχουμε αυτοπεποίθηση αλλά γιατί ένας δικτυακός τόπος με υλικό λίγων ημερών είναι σχεδόν ανύπαρκτος για την Google. Πρακτικά για μας σημαίνει ότι η σχέση μας δεν σταμάτησε ούτε για μια μέρα αλλά και ότι όλη η ομάδα των συνεργατών ξεκίνησε τη δουλειά της ορμητικά και ο ρυθμός των αναρτήσεων είναι αυτός που πρέπει ώστε να ανανεώνεται τρεις φορές στη διάρκεια ενός 24ωρου η ροή των ειδήσεων. Σας ευχαριστούμε θερμά !