Φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα, μικροσκοπική οθόνη και κεραία σκέφτεται να δημιουργήσει η Samsung.

Φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα, οι οποίοι θα μπορούν να προβάλουν εικόνες απ’ ευθείας στο μάτι του χρήστη, σχεδιάζει να δημιουργήσει η Samsung και μάλιστα έχει ήδη καταθέσει την σχετική ευρεσιτεχνία.

Οπως αποκαλύπτει το ιστολόγιο της νοτιοκορεάτικης εταιρίας στον φακό επαφής θα είναι προσαρμοσμένα μια κάμερα, μια οθόνη και μια κεραία για σύνδεση με smartphone. Ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει τις λειτουργίες του φακού επαφής, μέσω της κίνηση του ματιού του.

Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι ο φακός επαφής θα μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερη εικόνα από τα έξυπνα γυαλιά και θα είναι πιο βολικός για τον χρήστη.

Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung έχει αποφασίσει να δημιουργήσει αυτούς τους φακούς επαφής και να τους διαθέσει στο εμπόριο, ή απλά να κατοχυρώσει την ιδέα για μελλοντική χρήση.

Η εταιρία έχει κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Gear Blink» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Ενδεχομένως λοιπόν, τα στελέχη της να σκέφτονται σοβαρά να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ανάλογες συσκευές πειραματίζεται και η Google. Αυτόν τον καιρό διεξάγει δοκιμές σε «έξυπνους φακούς» οι οποίοι μπορούν να βοηθούν τους ανθρώπους με διαβήτη να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στα δάκρυά τους.