Την ποδοσφαιρική διοργάνωση EURO 2016 είχαν βάλει στόχο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Το σχέδιο ήταν μάλιστα έτοιμο.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο βομβιστής με το καπέλο που βρισκόταν στο πλευρό των καμικάζι του αεροδρομίου Ζάβεντεμ και συνελήφθη την Παρασκευή, ομολόγησε κατά την ανάκριση ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Αμπρινί δεν έδωσε στις αρχές περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, απλά είχε ακούσει συζητήσεις στις οποίες άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους οργάνωναν το χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του EURO 2016, απασχολεί εδώ και καιρό τις αρχές της χώρας.

Ήδη Γάλλοι αστυνομικοί εκπαιδεύονται και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στη Γαλλία.

Πάντως οι γαλλικές αρχές δηλώνουν έτοιμες για ν’ αντιμετωπίσουν τον κάθε κίνδυνο.