Το Ehang 184 είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό εναέριο όχημα που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει έναν επιβάτη.

Η τεχνολογία προχωρά, το θέμα των αστικών καθημερινών μετακινήσεων είναι άκρως σημαντικό για εκατομμύρια πολίτες και οι εταιρείες είναι φυσιολογικό να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους προς τα εκεί.

Από τη στιγμή που μπήκαν τα drones στη ζωή μας ήταν θέμα χρόνου να δούμε και το πρώτο τετρακόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών.

Το Ehang 184 είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό εναέριο όχημα που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει έναν επιβάτη σε μικρές αποστάσεις πετώντας πάντα σε χαμηλό ύψος και χωρίς να έχει επανδρωθεί.

Το Ehang 184 διαθέτει 8 μεγάλους έλικες ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα tablet από το οποίο ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει τον προορισμό του και να καθίσει άνετος να απολαύσει το ταξίδι του.

Το επιτρεπτό όριο βάρους είναι τα 90 κιλά ενώ ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να έχει μαζί του και μία μικρή αποσκευή, ενώ το drone μπορεί να πετάξει συνεχόμενα μόλις για 23 λεπτά και διαθέτει όλες τις ανέσεις, όπως κλιματισμός.

Στην παρουσίαση του στο κοινό ο δημοσιογράφος του Business Insider έθεσε ερωτήματα όπως για παράδειγμα τι θα συμβεί στην περίπτωση που κρασάρει το tablet με τους υπεύθυνους να διαβεβαιώνουν πως έχουν προβλεφθεί όλα.

Μάλιστα το εν λόγω drone έχει τη δυνατότητα αιώρησης σε περίπτωση που ο επιβάτης του θέλει να αποφύγει ένα εμπόδιο ή να θαυμάσει το τοπίο.

drone drone1