Σε μήνυμά τους ο A.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» και η Οργανωτική Επιτροπή του 2ο Xanthi Old City Trail αναφέρουν:

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές που συνέβαλαν καταλυτικά με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του 2ου Xanthi Old City Trail.

Κάθε ένας εθελοντής με τη δική του μέθοδο δράσης αποτέλεσε ένα ξεχωριστό και μοναδικό συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθεια που καταβάλαμε για να φέρουμε εις πέρας τις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα. Με αλληλεγγύη, αλτρουισμό, αμοιβαιότητα και ανιδιοτελή κίνητρα όλοι οι εθελοντές μας αποτελέσανε μία αλυσιδωτή προσφορά βοήθειας ανεκτίμητη. Έδωσαν με την προσφορά τους τον δικό τους υπέροχο τόνο στον Αγώνα. Υποστήριξαν τους αθλητές, εργάστηκαν με προθυμία και όπου τους ζητήθηκε, κάλυψαν αδυναμίες και λάθη της διοργάνωσης. Με την παρουσία και την προσφορά τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο τον 2ο Xanthi Old City Trail σε όλη την Επικράτεια. Ανάμεσα στις αναμνήσεις των δρομέων από τον 2ο Xanthi Old City Trail θα είναι χαραγμένο και το χαμόγελο κάποιου εθελοντή μας. Τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποσπάσαμε ήταν πάρα πολλά και από πολλές πλευρές για τους γλυκύτατους εθελοντές μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους τα τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ξάνθης για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα αλλά και το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης ως υποστηρικτή του αγώνα, για την παροχή της υγειονομικής κάλυψης τόσο στην εκκίνηση και στον τερματισμό όσο και κατά μήκος της διαδρομής, ειδικότερα στα σημεία όπου υπήρχε υψηλός βαθμός δυσκολίας.

Ευχαριστούμε για την σημαντική παρουσία και την βοήθεια στον αγώνα, του Δ΄Σώματος Στρατού, την Ομάδα Φυσικής Αγωγής του Νομού Ξάνθης, τους Προσκόπους, το σύλλογο για την προστασία και την αναβίωση της παλιάς Ξάνθης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ξάνθης και συγκεκριμένα, τον Σύλλογο «Εβριτών», τον Σύλλογο «Διόνυσος», τον Σύλλογο «Κατασκηνωτές» και τον Σύλλογο «Βάτραχοι».
Ευχαριστούμε τον Ιατρό καρδιολόγο κ. Γκαμπρά Κομνηνό ο οποίος προσέφερε ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του συμβάλλοντας στην ιατρική κάλυψη του αγώνα.
Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ξάνθης για την πολύτιμη βοήθεια τους στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Χατζηαναστασίου για την πολύτιμη εθελοντική συμβολή του στην φωτογραφική κάλυψη της διοργάνωσης με χιλιάδες φωτογραφίες από την εκκίνηση και τον τερματισμό όλων των αγώνων. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερασιτέχνες φίλους φωτογράφους για την πλούσια φωτογραφική κάλυψη που μας παρείχαν με την κάμερα τους αποθανατίζοντας τους δρομείς σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και εσείς το αποδείξατε. Σας ευχαριστούμε για την όμορφη παρέα που δημιουργήσαμε.