Με μια διορθωτική κίνηση από την πλευρά της Εκπαίδευσης κατευνάστηκαν τελικά οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στις τάξεις των μειονοτικών δασκάλων μετά την οδηγία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στις 24/3/2016 προς τους δασκάλους του μειονοτικού προγράμματος που ζητούσε οι ανακοινώσεις που απευθύνονται προς τους μαθητές καθώς και αυτές που αφορούν σε διοικητικά θέματα, να είναι αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα.

Παρότι υπήρξε μια ανακοίνωση που επιχείρησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις, εντούτοις αυτές παρέμειναν με αποτέλεσμα, μετά από πολυήμερες συζητήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση, να υπάρξει νέο έγγραφο που απεστάλη στα σχολεία τη Δευτέρα.

Νέο έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση

Στο διευκρινιστικό αυτό έγγραφο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Π. Κεραμάρης καθιστά σαφές ότι δεν αμφισβητείται η ισχύς των μορφωτικών πρωτοκόλλων και της Συνθήκης της Λωζάνης που προβλέπει δίγλωσσα σχολεία  ούτε η ανεμπόδιστη χρήση των δύο γλωσσών σε όλες τις λειτουργίες που συνδέονται με τις λειτουργίες των μειονοτικών σχολείων. Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι το προηγούμενο έγγραφο δεν έχει τέτοιο σκοπό αλλά επεσήμανε πως είχε παρατηρηθεί να μην χρησιμοποιείται η μία από τις δύο γλώσσες σε κάποιες διαδικασίες και στην εκπροσώπηση των δασκάλων στα όργανα διοίκησης.

Το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, μετά το νέο έγγραφο, εκτιμούν οι παράγοντες της εκπαίδευσης καθώς το περιεχόμενο είναι παρόμοιο με το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί πρόσφατα αλλά το επίσημο έγγραφο έχει διαφορετική βαρύτητα.

eggrafo meionotika