Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης αναφέρει:

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ήδη το απεχθές σχέδιο της κυβέρνησης που απελαύνει πρόσφυγες και μετανάστες όχι μόνο από τη Μυτιλήνη αλλά και από τους Κήπους του Έβρου μετά τη ντροπιαστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Παρότι ζητήσαμε ως ΚΕΕΡΦΑ την είσοδο στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, συνοδεία δικηγόρου, μας αρνήθηκαν την είσοδο για τέσσερις περίπου ώρες με την αιτιολογία ότι ανέμεναν «παραλαβή μεταναστών» και δεν μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος ούτε σε δικηγόρο για «λειτουργικούς λόγους».

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι, σε εγκαταστάσεις που θυμίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας με τριπλό συρματόπλεγμα, δεχτήκαμε καταγγελίες κρατουμένων ότι διενεργούνται ήδη από μέρες απελάσεις αιτούντων άσυλο από τους Κήπους του Έβρου στην Τουρκία όπου και φυλακίζονται εκ νέου από τις τουρκικές αρχές. Οι απελάσεις ξεκινούν χωρίς καμιά προειδοποίηση στις 3 με 4 τα ξημερώματα. Φοβούνται ότι και τα δικά τους αιτήματα ασύλου δεν πρόκειται να εξεταστούν ή ότι θα σταλούν στην Τουρκία χωρίς να έχουν περάσει από τη διαδικασία της συνέντευξης που προβλέπεται για τους αιτούντες άσυλο. Ένας από τους κρατούμενους με σπασμένη μύτη μάς είπε ότι συνελήφθη από τις τούρκικες αρχές στα σύνορα Ιράν – Τουρκίας όπου τον βασάνισε ο τούρκικος στρατός για οχτώ ώρες και του σπάσανε τη μύτη. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει εξεταστεί από γιατρό παρά τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και τους ισχυρούς πονοκεφάλους που αντιμετωπίζει. Κι ενώ η επιστροφή του στην Τουρκία ισοδυναμεί με φυλακή, η επιστροφή του στο Πακιστάν είναι ανέφικτη γιατί το Πακιστάν δεν αναγνωρίζει τους επιστραφέντες υπηκόους του αλλά κυρίως ισοδυναμεί με απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση γιατί θα τον εξέθετε στη θρησκευτική βία ακραίων οργανώσεων που δολοφονούν σιίτες στο Καράτσι, από τις οποίες προσπάθησε να ξεφύγει. 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μας ανέφεραν ότι το φαγητό είναι κακό, τους μοιράζεται μία φορά τη μέρα ενώ μετά το απόγευμα έρχεται κάποιος προμηθευτής από τον οποίο μπορούν να αγοράσουν μόνο γάλα, μπισκότα ή τσιγάρα, οι συνθήκες υγιεινής άθλιες αφού οι τουαλέτες δεν καθαρίζονται, τις καθαρίζουν δε οι ίδιοι στη δική τους πτέρυγα, το ζεστό νερό δεν επαρκεί (παρά μόνο για ένα άτομο, την ώρα που σε κάθε κελί στοιβάζονται δέκα), τα κελιά όπου ζουν και ο προαυλισμός τους γίνεται σε ασφυκτικά μικρούς χώρους. 
 
Η βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση όπως επισφραγίστηκε με το τελευταίο νομοσχέδιό της
  • έχει στόχο να σπάσει το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες,
  • μετατρέπει τους αιτούντες άσυλο από ανθρώπους σε νούμερα εγκλείστων χωρίς πρόσωπο που αριθμούνται για να απελαθούν συνοδεία φουσκωτών της Frontex,
  • ξαναγεμίζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,
  • φουσκώνει τα πανιά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής όπου το τάγμα εφόδου με πρώτο τον υπόδικο Κασιδιάρη και με την κάλυψη της Αστυνομίας επιτέθηκε σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο λιμάνι του Πειραιά, εκεί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και ανέλαβαν την «πολιτική» ευθύνη.
Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων αντιρατσιστών και αντιφασιστών για το συντονισμό των επόμενων δράσεων μας τη Δευτέρα 11/4 στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης