Σε επιστολή που κοινοποιεί η ΦΕΞ, αναφέρεται:

Αγαπητέ κύριε Λάμπη Βασιλειάδη,

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό μου για τα δέκα αυτά συναπτά χρόνια της εθελοντικής σας προσφοράς, τόσο της δικής σας όσο και των φοιτητών σας, στην προώθηση του πολιτισμού της μικρής μας πόλης, της Ξάνθης.

Μικρής σε πληθυσμό, αλλά μεγάλης σε ιστορία και πολιτισμό, που ευτυχώς διαθέτει αρκετούς ανθρώπους που «διψάνε» για αυτό το «κάτι» που μας πάει λίγο παραπέρα από την απλή επιβίωση και το ξόδεμα στα επίγεια και μας κοινωνεί την ουσία μιας τέχνης δεμένης με την αθανασία. Χάρη στην πρωτοβουλία σας και στην αυτοδιάθεσή σας, απολαύσαμε αυτά τα δέκα χρόνια στην Ξάνθη συναυλίες με εξαίρετα έργα που ερμηνεύτηκαν από σπουδαίους μουσικούς, ορχήστρες δωματίου και  συμφωνικές ορχήστρες, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους σπουδάζοντες τη μουσική τέχνη.

Στη γενέθλια, λοιπόν, πόλη του Μάνου Χατζιδάκι που έλεγε πως «ο κόσμος  με τις εξαιρέσεις προχωρά», θα έλεγα πως αποτελείτε κι εσείς μια τέτοια εξαίρεση, μετουσιώνοντας το προσωπικό σας μεράκι για τη μουσική σε σπινθήρα δημιουργίας και πυρήνα πολιτισμού για την Ξάνθη. «Ό, τι αγαπήσαμε και ό, τι ονειρευτήκαμε, εξακολουθεί να επαφίεται στον πατριωτισμό μας…», όπως έχει πει σοφά ο Διονύσης Σαββόπουλος , και η προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια χωρίς υλικά ανταλλάγματα αποδεικνύει του λόγου τούτου το αληθές.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Με μεγάλη εκτίμηση,

Αντώνης Παπακωνσταντινίδης (εκπαιδευτικός)

 

Συνδιοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  / Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ. /  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης / Δήμος Ξάνθης / Δήμος Αβδήρων 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα  στην σελίδα μας www.fex.org.gr   ή https://www.facebook.com/FEXANTH