Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου και της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ληστείες, που διαπράχθηκαν την 4 και 8/4/2016, στην Καβάλα και τη Θάσο αντίστοιχα.

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, στη Θάσο, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι, το βράδυ της 4-4-2016, στην Καβάλα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 26 ετών, φορώντας κουκούλες, γυαλιά ηλίου και γάντια εισήλθαν σε κατάστημα, όπου με την απειλή πιστολιού και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν την υπάλληλο του καταστήματος, ημεδαπή ηλικίας 60 ετών και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ περίπου, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολούθως, την 8-4-2016 το απόγευμα, στη Θάσο και οι τρεις δράστες μετέβησαν στην οικία 69χρονης ημεδαπής, όπου οι δύο από αυτούς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την 69χρονη, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 ηλεκτρονικές συσκευές, 8 ρολόγια χειρός, 1 ζευγάρι γυαλιά, κοσμήματα, παλαιά χαρτονομίσματα – κέρματα και 3 κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των δραστών και σε δασική περιοχή της Θάσου όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τη ληστεία στη Θάσο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.  

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

  • 1 πιστόλι
  • 1 πτυσσόμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 26,8 εκατοστών
  • 16 φυσίγγια
  • 1 κατσαβίδι
  • 1 ζευγάρι γάντια
  • 1 περιλαίμιο
  • 1 κουκούλα
  • 1 μπλούζα

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ο 26χρονος για κλοπές και ο 22χρονος για απόπειρα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.