Με το άθλημα του badminton (Αντιπτέριση) ξεκίνησαν οι φετινοί σχολικοί αγώνες Δημοτικών σχολείων Ν. Ξάνθης, με την διοργανώτρια αρχή ΟΦΑ να δίνει τα διαπιστευτήριά της για μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική σαιζόν στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων.
Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 30, διεξήχθησαν 49 αγώνες σε ατομικό επίπεδο στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου ΓΕΛ, που δείχνει έμπρακτα την στήριξη και αρωγή στην ανάπτυξη του «Ολυμπιακού» πλέον αθλήματος της αντιπτέρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρέχον σχ. έτος διεξήχθησαν στο συγκεκριμένο άθλημα τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, για κάθε βαθμίδα σχολείων (Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια), ενώ το badminton υποστηρίχθηκε και σε θεωρητικό επίπεδο με ημερίδα της Ξ. Κωνσταντινίδου σχολικού συμβούλου Φυσικής Αγωγής προς τους γυμναστές της Ξάνθης.

Πολύτιμη αποδείχθηκε η βοήθεια και συνεργασία της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ξάνθης με τον τοπικό σύλλογο badminton Ξάνθης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν βραβεύσεις και απονομές, κλείνοντας ιδανικά την αγωνιστική ημέρα και δίνοντας μεγάλη χαρά στους μαθητές των δημοτικών σχολείων που παρευρέθηκαν. Σύσσωμη η επιτροπή ευχαρίστησε τον Δ/ντη 3ου ΓΕΛ κ. Κων/νο Τσεντικόπουλο για την διάθεση των εγκαταστάσεων, ενώ για την ιστορία να αναφερθεί η σαρωτική παρουσία των μαθητών του 5ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης (ΚΦΑ Π. Τσακουρίδου).