Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 19:30, το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ), ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων Ξάνθης «Χατζηγυριώτες» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν, με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης & Περιθεωρίου, εκδήλωση με θέμα,

«Η οικογένεια ως θεμέλιο της κοινωνίας»

“Στην εποχή μας ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας περνούν κρίση.

Τα αίτια της κρίσεως αυτής είναι πολλά και έχουν να κάνουν κυρίως με την κρίση αξίων και προσανατολισμού που οδηγεί σε διαζύγια, μείωση των γεννήσεων και σε άρνηση δημιουργίας οικογένειας.

Για να ανατραπεί η πορεία παρακμής χρειάζεται να βρούμε έναν κοινό κώδικα αρχών και αξιών, κυρίως με την νέα γενιά. Όσο θα παρατείνεται, μέσω των προτύπων που προβάλλονται, ο εξευτελισμός των παραδοσιακών αξιών και αρχών, τα όσα βλέπουμε ή ακούμε θα πάψουν να είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο.

Συνεπώς, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε συνδυασμό με τα προβλήματα ανεργίας που μαστίζουν χιλιάδες νέους παραπέμπουν στην ανάγκη να προβληματιστούμε και να προχωρήσουμε σε μία επανατοποθέτηση εφ’ όλης της ύλης, για να ανατρέψουμε την ατζέντα της παρακμής.”

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: 19:30 – 19:45

ΑΜέρος: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 19:50 -20:30

1η ΕΙΣΗΓΗΣΗ:19.50-20.10

  • «Η Οικογένεια στην Αρχαία Ελλάδα» Εισηγητής: Κυρία Μαρία Ψαλλίδα, Φιλόλογος, απόφοιτος Δ.Π.Θ.

2η ΕΙΣΗΓΗΣΗ:20.15-20.35

  • «Η Οικογένεια ως Θεμέλιο της Κοινωνίας» Εισηγήτρια.: Κυρία Περιστέρα Αλεξιάδου, Θεολόγος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης

 

ΒΜέρος: Ερωτήσεις από το κοινό: 20:35 – 20:55

20:55-21:00: Κλείσιμο Εκδηλώσεως από Εκπρόσωπο της Ενωμένης Ρωμηοσύνης.

 

Την εκδήλωση συντονίζει ο φιλόλογος/συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης Π, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.